Élet-Stílus

Vadidegenek mentették meg az autista kisfiú szülinapját

A Facebook-csoport tagjai mellett a helyi rendőrség és tűzoltóság tagjai is feldobták Glenn zsúrját.

Glenn Buratti hatéves kisfiú, a floridai Oscaola Countyban él. Autista és epilepsziában is szenved. Édesanyja nagy bulit szeretett volna szervezni a kisfiú hatodik szülinapjára: 16 gyereket meghívott az óvodástársak közül. Glenn a nagy napon percenként kérdezgette, hogy mikor érkeznek a barátai, de végül egyetlen egy gyerek sem jött el.

A kisfiú nagyon csalódott volt, amikor kiderült, hogy senki nem lesz ott a zsúrján; nála jobban csak az anyuka keseredett el.

A Facebookon egy több mint tízezres létszámú helyi csoport tagjainak öntötte ki a szívét. Nem remélt semmi különöset a bejegyzéstől, csak szerette volna kiírni magából a fájdalmat.

De mégis lett eredménye: vadidegenek jelentkeztek be, hogy még aznap átmennének megünnepelni Glenn szülinapját. Az apuka eleinte furcsállta az ötletet, de végül úgy döntöttek, hogy mindenkit meghívnak, aki jelezte a részvételi szándékát.

Tizenöt idegen gyerek és huszonöt felnőtt jött át, és gratulált a kisfiúnak. Volt, aki biciklit hozott ajándékba, más pedig remek fotókat készített az eseményről. Glenn öröme leírhatatlan volt.

Pedig ez még nem minden: a helyi rendőrség is bejelentkezett, szóltak, hogy egy órán belül arra repülnek helikopterrel – az alacsonyan szálló gépből kiintegettek az ünnepeltnek. Néhány nap múlva aztán ismét jöttek a rendőrök, plusz a helyi tűzoltók is, és egy csomó ajándékkal halmozták el a boldog hatévest. Az anyuka ismét a Facebook-csoporthoz fordult, de már csak azért, hogy köszönetet mondjon az idegeneknek – akikből azóta új barátaik lettek.


A kép forrása: Facebook/John Buratti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik