Élet-Stílus

9 hónapig az orvosai sem vették észre, hogy terhes

A fiatal nőt hónapokig kezelték hormonzavarral és agyi elváltozás miatt, de csak a szülés előtt jöttek rá, hogy tüneteit valójában terhesség okozta.

Amikor a 21 éves Alexandrát erős görcsei miatt először kórházba vitték, a sürgősségi osztályon szinte meg se vizsgálták: csak adtak neki egy görcsoldó-fájdalomcsillapító injekciót és hazaküldték. Mivel kínzó görcsei másnap sem enyhültek, a fiatal lány visszament a kórházba, ahol szerencséjére az ügyeletes nőgyógyász megvizsgálta és ultrahangos vizsgálatot rendelt el. Még a sokat látott orvos is meglepődött, mikor a vizsgálat végén kiderült, Alexandra hamarosan szülni fog.

A makói lány a Best magazin riporterének elmesélte, a szülést megelőző hónapokban több nőgyógyásznál is járt, akik anélkül, hogy alaposabban megvizsgálták volna, hormongyógyszerekkel kezelték. “Tavaly áprilisban menstruációs panaszokkal kerestem fel a nőgyógyászt. Hol megjött, hol hónapokra kimaradt a vérzésem” – nyilatkozta, majd hozzátette, az orvosok először hormonzavarra, később pajzsmirigy-zavarokra, végül agyi elváltozásra gyanakodtak a tünetei hallatán.


A kép illusztráció
Kép forrása: Thinkstock

Alexandra azt is elárulta, a 9 hónap alatt egy pillanatra sem jutott eszébe, hogy esetleg várandós lenne. Mint mondja, nem gömbölyödött a hasa, és rendszeresen jelentkező görcsei miatt azt sem érezhette, hogy rúg a baba. A fiatal lány, aki hat éve jár gyermeke apjával, végül 5 órás vajúdás után egészséges kislánynak adott életet. Bár saját bevallása szerint örül gyermekének, családjával úgy döntöttek, beperlik az orvosokat, akik a téves diagnózisokkal veszélybe sodorták a kicsi életét, és Alexandra jövőjét is.

Ha kíváncsi a teljes interjúra, olvassa el a BEST magazin eheti, legfrissebb számában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik