Élet-Stílus

Lekapcsolták a gépekről a májdaganattal született kislányt

kislany(960x640).jpg (kislány, )
kislany(960x640).jpg (kislány, )

A szülők az utolsó utáni pillanatig azért harcoltak, hogy az orvosok életben tartsák gyermeküket.

A brit házaspár még azután is egymás után írta a kérvényeket, hogy a londoni Great Ormond Street kórház orvosai közölték velük, gyermekük soha nem fog meggyógyulni. Nem törődtek bele gyermekük elvesztésébe, ehelyett azt tervezték, hogy ha már a londoni kórház lemondott róla, Oliviát egy speciális magánkórházban kezeltetik tovább. Csakhogy az utóbbi hetekben a kislány állapota rohamosan romlani kezdett, így a szülők kénytelenek voltak belátni, minden további erőfeszítésük csak kislányuk szenvedését hosszabbítja meg.


Képek forrása: Facebook

Beleegyeztek abba, hogy az orvosok lekapcsolják az őt életben tartó gépekről, majd ezt követően egy utolsó kérést intéztek a kórház vezetéséhez. “Azt szerették volna, ha szabaddá tesszük számukra a kórház tetőteraszát, hogy az utolsó órákat a szabadban, csövek és gépek nélkül tölthessék gyermekükkel” – nyilatkozta a Great Ormond Street-i kórház szóvivője, aki azt is elmondta, csupán két – a család történetét jól ismerő – ápolónő kísérte el őket arra az esetre, ha valami hirtelen probléma lépne fel.

A kis Olivia állapota február elején fordult válságosra, azután, hogy orvosai a születése után rosszindulatú a májra is átterjedő mellékvese-daganattal diagnosztizálták. Hogy megmentsék az életét, az orvosok az újszülött kislányt aggresszív kemoterápiás kezelésnek vetették alá, ami elpusztította ugyan a testében lévő daganatokat, ám fogékonyabbá tette a fertőzések iránt.

 

Noha az orvosok mindent megtettek érte, a kislány vérmérgezést kapott, aminek következtében hamarosan többszervi elégtelenség alakult ki nála. “Hiába próbáltunk meg mindent, sajnos az életét már nem lehetett megmenteni.” A kislány végül csütörtök hajnalban halt meg. Haláláról szülei a Facebookon keresztül értesítették a családot, a barátokat és azokat, akik követték a küzdelmét. Mint írták, kislányuk, aki egy éven keresztül hősiesen küzdött a betegsége ellen, mostantól az angyalok közt vigyáz rájuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik