Élet-Stílus

Egy ágyban aludt anyjával a három hónapos baba – meghalt

kisbaba (kisbaba, )
kisbaba (kisbaba, )

A négygyermekes anya aznap este azért fektette maga mellé kisfiát, hogy érezhesse a közelségét.

Három nappal azután, hogy szakított legkisebb gyermekének apjával, a négygyermekes brit édesanyát, Angela Williamset újabb tragédia érte. Azután, hogy az éjszakát mellette töltötte a franciaágyban, háromhónapos kisfa, Bobby meghalt. Az orvosszakértők szerint a kisfiú a hirtelen csecsemőhalál szindróma, vagy más néven bölcsőhalál áldozata lett, aminek egyik kiváltó oka lehet az együttalvás miatti túlhevülés.

A kisfiú halála ügyében vizsgálat indult, mely során Angela azt vallotta, aznap este azért vette maga mellé kisfiát az ágyba, mert egyedül érezte magát, és szerette volna érezni gyermeke közelségét. Hozzátette, nagyon megviselte a szakítás, és mivel kisfia sosem szerette az ágy mellé készített bölcsőjét, jó ötletnek találta, ha maga mellé veszi a kicsit az ágyba. Csakhogy az éjszaka során megtörtént a baj, az anya pedig másnap reggel már hiába próbálta felébreszteni a gyermekét.


A kép illusztráció
Kép forrása: Thinkstock

A meghallgatása során Angela elmondta, teljesen biztos benne, hogy nem feküdt rá a gyermekre, akit reggel hatkor ugyanabban a pozícióban talált, ahogy hajnali háromkor, az etetés után lefektette. A manchasteri gyerekkórház patológusa, dr. Melanie Newbould az eset kapcsán elmondta, a boncolás után sem lehetett megállapítani a kisfiú halálának okát, ezért úgy véli, a gyermek a bölcsőhalál áldozata lett.

“Az együttalvás egyik legnagyobb veszélye, hogy a csecsemő teste könnyen túlhevülhet. Ebben a szomorú esetben is ez történhetett” – árulta el, majd hozzátette, a várandósság 34. hetében született kisfiú haláláig semmi sem utalt arra, hogy bármilyen rendellenessége lenne. “Miután kikerült a kórházból, Bobby hízott, szépen fejlődött. Semmi sem utalt arra, hogy bármi egészségügyi problémája lenne, ezért is olyan tragikus ez az eset.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik