Élet-Stílus

Náthásan is lehet csókolózni

csók (csók, )
csók (csók, )

Nem állhat egy megfázás a románc útjába, ugyanis egy kutatás szerint nem kaphatjuk el a megfázást csókolózással. Hacsak nem köhögjük le a párunkat...

Az Otrivin termékcsalád fémjelezte ezerfős kérdőíves felmérés tanulsága szerint az emberek erről mit sem tudnak: a megkérdezett brit fogyasztók 57 százaléka például visszautasítaná az első csókot, ha a kezdeményező fél náthás lenne, sőt 21 százalékuk vissza is fordulna a randevúról ilyen esetben.

Érdekes módon a megkérdezettek 86 százaléka megfogná egy náthás romantikus partner kezét – ez ugyanakkor sokkal fertőzésveszélyesebb: az ujjak ugyanis igazi vírus- és bacilushordozók. A megkérdezettek 59 százaléka állította azt, hogy mást nyitott szájjal enni elég ahhoz, hogy kiábránduljanak belőlük – 34 százalék a köhögésre, 32 százalék pedig a tüsszögésre mondta ezt.


Kép forrása: Thinkstock

A nők 70 százaléka nem csókolózna partnerével, ha az náthás, a férfiaknak viszont csak 44 százaléka viselkedne így. Nemektől függetlenül a válaszadók 22 százaléka döntene úgy, hogy náthás partnerét nem engedi az ágyába.A legfrissebb kutatások szerint azonban az óvatosság a csók esetében teljesen felesleges, hacsak nem köhögjük le partnerünket kicsi a fertőzés veszélye.

Szeretné tudni, ez hogy lehet? Olvassa el a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik