Élet-Stílus

Kampány indult, hogy a tinik ne vegyenek túlméretes óvszereket

óvszerméret (óvszer, méret, )
óvszerméret (óvszer, méret, )

A gúnyolódás lehet az oka, hogy egyre több a nemi úton terjedő betegséggel fertőzött fiatal Thaiföldön.

Kampányt indított a Közegészségügyi Minisztérium Thaiföldön, melynek célja, hogy elérje, a kamaszok vásároljanak maguknak megfelelő méretű óvszereket. Mostanság ugyanis a kelleténél sokkal nagyobbakat vesznek, a haverok halálra cikizik, akinél s-es méretet látnak. A túlméretes óvszerek viszont lecsúsznak akció közben, így aztán nem védenek sem a betegségektől, sem a nem kívánt terhességtől – tudta meg a UPI Somchaichote Piyawatchwela, minisztériumi szóvivőtől.

A thai Járványtani Hivatal adatai szerint, míg 2005-ben százezer fiatal között 7.53 volt a fertőzöttek aránya, addig ez a tavalyi évben ez az arány már 34.5 volt. A Közegészségügyi Minisztérium a kampányon túl még közel kétmillió dollárt költ arra, hogy 43 millió darab óvszert osszon szét a kamaszok között.

Korábban a egy közerkölccsel foglalkozó szervezet, a bangkoki Moral Promotion Center folytatott kampányt „Just a Meal for Valentine” (Csak egy vacsorát Valentinra) címmel, melyben arra ösztönözték a fiatalokat, hogy szexmentesen élvezzék egymást társaságát. Az akciót az után indították, hogy egy felmérésből kiderült, a fiatalok 83 százaléka tervezi szexszel ünnepelni a szerelem ünnepét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik