Élet-Stílus

18 év után találkozott a nővel, aki megkapta a fia szívét

talalkozo(960x640).jpg (találkozó, )
talalkozo(960x640).jpg (találkozó, )

Az anya azt mondja, megérte a közel két évtizedes várakozás, hiszen újra hallhatta imádott fia szívét.

“18 évvel ezelőtt, amikor az orvosok közölték velem, hogy nem tudnak segíteni a fiamon, összetörtem. Csak 14 éves volt: egy életvidám, energikus gyerek, akinek a legnagyobb vágya az volt, hogy egyszer majd rendőr lehessen. Képtelen voltam felfogni, miért pont vele történik mindez” – magyarázta a fiú édesanyja, Vicki Brannon a New York Daily Newsnak azután, hogy találkozott a nővel, aki megkapta halott gyermeke szívét.

A 14 éves Matthew McIntyre 1996-ban kapott halálos lövést, a legjobb barátja házában. “Baleset volt. A fiúk aznap egy harmadik osztálytársuk otthonában talált pisztollyal játszottak, mikor az véletlenül elsült, és nyakon találta Mattyt. Az orvosok szerint esélye sem volt” – emlékszik vissza Vicki. A most 56 éves nő azt is elárulta, szerette volna, ha fia legnagyobb vágya teljesül, és segíthet valakin, ezért egyezett bele abba, hogy szerveit átültessék.


18 évvel a sorsdöntő műtét után találkoztak először
Kép forrása: Facebook

A szerencsétlenül járt kiskamasz szívét végül egy szívizombetegségben szenvedő, 13 éves lány, Jennifer Lentini kapta meg, aki nem sokkal az életmentő műtét után a Facebookon megpróbált kapcsolatba lépni megmentője szüleivel. Csakhogy Vicki akkor még nem volt kész a találkozásra. 18 évvel később az anya úgy döntött, felveszi a kapcsolatot a most 31 éves Jenniferrel, és a Facebookon fotókat küldött neki fiáról.

Február 14-én, a Donorok Nemzetközi Napján végül a Tampa repülőtéren személyesen is találkoztak. “Csodálatos érzés volt megölelni őt. Úgy érzem, hogy bár a fiamat elveszítettem, általa kaptam egy kislányt. És ami ennél is boldogabbá tesz, hogy Jennifer is azt szeretné, ha része lennem az életében.” Az anya a New York-i lapnak elmondta azt is, a találkozás során lehetőséget kapott arra, hogy Jennifer mellkasán keresztül újra hallja Matthew szívének dobogását.

“A fiamnak jó, erős szíve volt. Biztos vagyok benne, hogy hosszú életet ad majd Jennifernek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik