Élet-Stílus

Gumikesztyűt nyomtak ápolói a 96 éves néni szájába

neni(960x640).jpg (néni, )
neni(960x640).jpg (néni, )

Az idős asszony néhány hónappal az eset után meghalt. Az idősotthon most egymillió dolláros kártérítést fizetett családjának.

“Amikor a rejtett kamerát eldugtuk anyánk szobájában, az volt a legfőbb célunk, hogy fülön csípjük az ápolót, aki elmondása szerint rendszeresen lopott tőle. Fogalmunk se volt arról, milyen megdöbbentő dologra bukkanunk majd a felvételeket visszanézve” – kezdték 96 éves Eryethe Mayberry lányai, Doris, Earlene és Sandra.

“Döbbenetes volt végignézni, amit az ápolók műveltek vele. Utána napokig aludni sem bírtam” – mondja Earlene, majd hozzáteszi, a velük történtek remekül példázzák, miért kell minden családnak videókamerát raknia szerette szobájába, ha idősek otthonába kerül. A nyilvánosságra hozott képsorokon egyébként jól látszik, hogy a két ápolónő szabályosan kínozza a gondjaikra bízott, demenciában szenvedő idős asszonyt. “Gumikesztyűt nyomtak a szájába, rángatták, csapkodták a fejét és durván bántak vele.”

Mivel az idős asszony a történtekből szinte semmire nem emlékezett, így nem figyelmeztethette aggódó lányait is, akik a videó megtekintése után azonnal beperelték az oklahomai intézményt, és a két ápolót: Lucy Waithira Gakungát és Caroline Kaseket.

Három évvel az eset után, a bíróság most meghozta az ítéletet, és 1 millió dolláros kártérítést ítélt meg a 96 éves néni lányainak. “Sajnálom, hogy anyu már nem élhette meg az ítéletet, de biztos vagyok benne, hogy ha lát minket, most mosolyog, mert igazságot szolgáltattunk neki, és sorstársainak is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik