Élet-Stílus

Örökre együtt maradnak a közös szívvel élő ikrek

Noha az orvosok mindent megpróbáltak, mégsem tudták szétválasztani a közös szívvel született sziámi ikerpárt.

Öt és fél hónapnyi bizonytalanság után, kiderült, hogy a két chilei kislány, Anais és Amanda örökre együtt marad. A sziámi ikerpárt, akik a mellkasuknál összenőve, közös szívvel születtek, orvosaik nem tudják úgy szétválasztani, hogy életben maradjanak. “A vizsgálatok egy részével várnunk kellett addig, míg a lányok elég idősek lesznek ahhoz, hogy egyáltalán elvégezhessék őket” – nyilatkozna a gyermekek édesapja, a 41 éves Waldo Cruz.


Kép forrása: Youtube

A férfi elárulta azt is, az egyik legnagyobb vágy az volt, hogy az orvosoknak sikerüljön szétválasztani az ikreket. “Tudtuk, hogy mivel a mellkasuknál nőttek össze, bármilyen műtét komoly kockázatot jelentett volna, de szerettük volna, ha a gyermekeink éppolyan életet élhetnének, mint bárki más” – nyilatkozta, majd hozzátette, a vizsgálatok végül azt mutatták, hogy egy esetleges szétválasztó műtétbe mindkét kislány belehalna.

“Mikor az orvosok közölték velünk a hírt, hogy Anais és Amanda valószínűleg örökre együtt marad, nagyon csalódott voltam. Aztán rájöttem, az elképzeléseimnél és a vágyaimnál is sokkal fontosabb az, hogy együtt legyünk” – mondta, majd hozzátette, bár az orvosok szerint a közös szíven osztozó sziámi ikrek várható élettartama alacsony, igyekeznek nem gondolni erre, és annyi szeretetet adni gyermekeiknek, amennyit csak lehet.

 

A statisztikák szerint egyébként az egyik leggyakoribb eset, vagyis az összes sziámi ikerszületés több mint 40 %-ában az ikrek a mellkasuknál nőnek össze. Háromnegyed részük közös szíven, és olyan belső szerveken is osztozik, mint a gyomor, vagy a máj. A marylandi orvosi központ adatai szerint a sziámi ikreknek csupán 35%-a él egy napnál tovább a születése után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik