Élet-Stílus

Ünnepelt sztár lett a 12 éves Down-kóros kislány

down-szindroma(960x640).jpg (down-szindróma, )
down-szindroma(960x640).jpg (down-szindróma, )

Azt mondták neki, hogy nem tud énekelni. Bebizonyította, hogy tévednek.

John Legend All of Me című dalát énekli Madison Devlin abban a 2015. január 20-án a YouTube-ra feltöltött videóban, amit mostanáig közel 6,5 millióan néztek meg – számolt be a The Telegraph. A 12 éves lány akcióját az ihlette, hogy azt mondták neki, ő nem tud énekelni. A videó elején olvasható idézet a Down-szindrómások nemzetközi oktatási szervezetétől származik, és azt állítja, hogy “nagyon kevés Down-szindrómás képes énekelni”.

Egyes kommentelői szerint a szám a lány előadásában zseniális, míg mások inkább fanyalogva azt vetik föl, hogy a videó csak azért lett sikeres, mert Madison Down-szindrómás. Természetesen a sértő megjegyzésekből sincs hiány a közösségi média felületein, illetve a YouTube-on; többen pedzegetik, hogy attól még, hogy valaki beteg, nem kell fölértékelni az éneklési teljesítményét.


Kép forrása: Youtube

Ugyanakkor Ashton Kutcher színész, illetve az eredeti dal énekese, maga John Legend is meleg szavakkal gratulált a 12 éves lánynak. A család úgy döntött, hogy nem törlik a negatív kommenteket, még akkor sem, ha esetleg sértőek. Úgy gondolják, fontos, hogy párbeszéd induljon a Down-szindrómáról és más hasonló állapotokról

A videó elkészítésének az ötlete akkor született meg, amikor Madison énekleckéket kezdett venni. A Down-szindrómások számára a hangadás igen komoly nehézséget jelenthet: a genetikai elváltozás következtében megváltozhat, mélyebb lehet a hang, és több energia szükséges a hangadáshoz. Madisonnak azt mondták, talán sosem lesz képes énekelni. Ma azonban Madison a szenvedélyének tekinti az éneklést.

Kíváncsi a videóra? Nézze meg a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik