Élet-Stílus

2 milliós gyémántot talált a kukában

Ám ahelyett, hogy egyszerűen zsebre tette volna, az egyedülálló anya inkább felkutatta az ékszer eredeti tulajdonosát.

A Salt Lake Cityben élő Brooke Stewart nehéz körülmények között él. Ahogy azt a KOMO News amerikai hírcsatorna riporterének is bevallotta, bár van teljes állása és rendes fizetése, sokszor még ez sem elég arra, hogy minden számláját kifizesse. “Hogy valamelyest javítsak a helyzetünkön, hetente többször is ráveszem magam, hogy végignézzem a kukák tartalmát. Nem vagyok büszke rá, de időről-időre találok némi újrahasznosítható fémszármazékot, amit ha eladok, szerezhetek egy kis pénzt.”

Az elmúlt hónapban azonban nem fémet, hanem valami egészen különleges kincset talált két borítékba csomagolva. “Épp a utahi Millcrack üzleti negyedében kukáztam, amikor ráakadtam a gyémántokra. Két külön borítékba voltak csomagolva. Amikor rájöttem, mit tartok a kezemben, az volt az első gondolatom, hogy ez isteni ajándék” – árulta el a nő, aki hozzáteszi, bizony átsuhant a fején a gondolat, hogy megtartja a köveket.


Példát akart mutatni kislányának
Kép forrása: Facebook

Csakhogy miután lányának és édesanyjának is elújságolta szerencséjét, valami megváltozott benne. “Úgy döntöttem, azt teszem, amivel példát mutathatok a gyermekemnek, és ahelyett, hogy zaciba vittem volna a gyémántokat, elhatároztam, hogy felkutatom az eredeti tulajdonosát.” Brooke-nak szerencséje volt, a borítékokon ugyanis halványan még látszott annak a becsüsnek a neve, akinél a kövek legutóbb voltak.

Lynn Van Wagen a KOMO News kérdésére elárulta, először nem hitt a fülének, mikor Brooke bejelentkezett nála azzal, hogy rátalált a gyémántokra. “A kövek akkor már hét éve nem voltak meg. Én becsültem fel őket, de nem sokkal azután, hogy visszakerültek a tulajdonosukhoz ellopták őket. Még szerencse, hogy megtartottam az elérhetőségeiket, így mikor Brooke közölte, hogy nála vannak a hiányzó gyémántok, értesíteni tudtam őket.”

A becsüs közbenjárásával Brooke péntek délután átadhatta a talált köveket jogos tulajdonosának, akik nem győztek hálálkodni az anya becsületességéért. “Nem fogadtam el pénzt tőlük, elvégre nem azért csináltam, hanem azért, hogy a lányom büszke lehessen rám, és példát vehessen rólam” – zárta mondandóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik