Élet-Stílus

Tudta, hogy belehalhat, mégis vállalt egy negyedik gyermeket

kismama(960x640).jpg (kismama)
kismama(960x640).jpg (kismama)

A 34 éves nő boldogan vállalt újabb gyermeket, annak ellenére, hogy orvosai figyelmeztették, belehalhat a szülésbe.

“Tudtuk, hogy az újabb gyermekáldásnak vannak bizonyos kockázatai, de arra az utolsó utáni pillanatig egyikünk se számított, hogy Suzanne meghalhat” – nyilatkozta könnyek között a floridai Sun-Sentinelnek a kismama testvére, Janet. Mint kiderült, a 34 éves édesanya, akinek volt már egy 7, egy 5 és egy kétéves gyermeke, a méhlepény egy ritka beágyazódási rendellenességében, az úgynevezett placenta accretában szenvedett.

Janet szerint orvosai már Suzanne korábbi terhességeinél is észrevették a problémát, aminek következtében a méhlepény rendellenesen tapadt a méhfalhoz. “Egyszerűen túl mélyen ágyazódik be, az esetek egy részében annyira mélyen, hogy már érinti a közelben lévő belső szerveket is” – idézte fel a gyászoló nő az orvosok szavait. Épp emiatt a szakemberek már a negyedik terhesség előtt figyelmezteték Suzanne-t, egy esetleges újabb szülés potenciálisan meg is ölheti őt.


Kép forrása: youcaring.com

Mindezek ellenére Suzanne boldogan vállalta az újabb terhességet, és bár felajánlották neki, hogy kisfiát jóval a kiírt időpont előtt világra segítik – hogy ezzel megmentsék a természetes szülés kockázataitól –, az asszony nemet mondott. “Azt akarta, hogy kisfia akkor szülessen, amikor már elég erős és kifejlett ahhoz, hogy ne kerüljön veszélybe. Fogalma sem volt arról, hogy ezzel a döntésével a saját életéről mondott le” – így a testvér.

Suzanne végül a kiírt időpontban, természetes úton hozta világra egészséges gyermekét, Owent. A szülést követően 15 tagú orvosi stáb próbálta stabilizálni az állapotát, de nem jártak sikerrel. Eltávolították ugyan az asszony méhét, ám a környező szervek is többszörösen sérültek, így képtelenek voltak megszüntetni a vérzést. “A munkahelyen sokszor mondogatta, hogy fél a szüléstől, de igyekezett mindig bizakodónak és pozitívnak maradni. Nagyon fog hiányozni”- ezt már Suzanne egyik munkatársa, Grace Duran mondta, aki még most sem hiszi el, hogy Suzanne nincs többé.

Az árván maradt gyerekek és a férj megsegítésére Janet a youcaring.com-on adományoldalt hozott létre, ahol néhány nap alatt több tízezer dollár gyűlt össze.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik