Élet-Stílus

Két hónap különbséggel születtek az ikrek

ikrek(960x640).jpg (ikrek, )
ikrek(960x640).jpg (ikrek, )

A két kislány nem csak hogy két különböző hónapban, de ráadásul két különböző évben született.

Amikor a 41 éves román édesanya megtudta, hogy ikreket vár, majd kiugrott a bőréből. Pedig akkor még fogalma sem volt róla, hogy néhány hónappal később, gyermekei születéséről az egész világ beszámol majd. Pedig így történt, köszönhetően annak, hogy a két kislány – igencsak szokatlan módon – több hónapos különbséggel jött a világra – írja a Romania Insider.

Ahogy arról a lap is beszámolt, a kismamánál először a várandósság hetedik hónapjában, 2014. novemberében indultak meg a fájások. Azonnal kórházba szállították, ahol nem sokkal később – természetes úton – életet adott idősebb lányának, aki a születésekor mindössze 900 grammot nyomott.


Kép forrása: RTL Info

Az orvosok arra számítottak, hogy a kislány ikertestvére még aznap megszületik, de legnagyobb meglepetésükre a szülés után az összehúzódások leálltak, és a méhszáj összezárult. “Mivel a két kislány kétpetéjű iker volt, nem ért minket meglepetésként, hogy nem rögtön egymás után születnek. Ilyen eseteknél előfordul, hogy a két baba születése között egy-két nap is eltelik” – magyarázta az asszony kezelőorvosa, majd hozzátetet, arra, hogy a második baba érkezésére még két hónapot várniuk kell, álmukban se gondoltak.

A kisebbik gyermek végül 2015 januárjában, császármetszéssel jött a világra a bukaresti Cantancuzino kórházban. Mivel testvérének és neki is alacsony volt a születési súlya, az orvosok január végéig bent tartották őket a kórházban, és csak azt követően engedték őket haza, hogy mindkettőjük súlya elérte, sőt, meg is haladta a két kilót.

A legnagyobb különbséggel született ikrek Guinness-rekordját azonban nem a román, hanem egy brit ikerpár tartja a mai napig. A rekorder kislányok, Amy és Katie 2013-ban 12 hét különbséggel jöttek a világra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik