Élet-Stílus

Ezekkel a rossz szokásokkal tesszük tönkre az életünket

stressz (stresszteszt, )
stressz (stresszteszt, )

Telefon, párkapcsolat és a testtartás: gondolta volna, hogy nem csak a kedvét, de az egészségét is befolyásolják?

Görnyedten járunk

A hangulatunk meghatározza a tartásunkat, ha boldogok és magabiztosak vagyunk, önkéntelenül is kihúzzuk magunkat. Ez azonban visszafelé is igaz, legalábbis a Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry című szaklapban megjelent tanulmány szerint, vagyis a tartásunk befolyással lehet a hangulatunkra. Ha ugyanis görnyedten, a vállunkat előreejtve, a kezünket szorosan a testünk mellett tartva járunk, rosszabbul fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, mint ha emelt fővel, egyenes háttal, hátrahúzott vállakkal tartjuk magunkat.

Állandóan fényképezünk

Az okostelefonok és a különböző online fotómegosztó oldalak világában egyre többen vannak, akik úgy gondolják, az életük minden pillanatát dokumentálniuk kell. Azonban szakemberek szerint ez befolyásolhatja, hogyan emlékezünk arra, amit megtapasztalunk.

Mérgező kapcsolatban élünk

Nagyon sok ember nem érzékeli, hogy a saját lelki problémái, az állandó rosszkedv, a stressz, a szorongás valójában a párkapcsolata miatt van. Egy rossz, boldogtalan kapcsolat ugyanis tönkreteheti az önbecsülésünket, az állandó kritika miatt pedig mi magunk is negatívabb színben kezdjük el látni saját magunkat. Nem beszélve arról, hogy sokan saját magukat hibáztatják akkor, ha abúzív a partnerük. Mások viszont annyira alárendelik magukat a másiknak, hogy a saját vágyaikkal, álmaikkal már nem is foglalkoznak.

Szeretné tudni, még milyen rossz szokások hathatnak az egészségére? Olvassa el a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik