Élet-Stílus

Az életét áldozta volna gazdájáért a hűséges kutya

carmen(960x640).jpg (kutya, )
carmen(960x640).jpg (kutya, )

A boxer saját testével védte eszméletlen gazdáját azután, hogy a házuk pincéjében tűz ütött ki.

Csakhogy hiába őrizte a Carmen nevű kutya a saját életét is veszélybe sodorva gazdáját, a 33 éves Ben Ledford életét sajnos már nem tudták megmenteni. Mire a mentők kórházba szállították, belehalt az elszenvedett sérülésekbe. A Goshen Townshipben található családi ház pincéjében múlt hét csütörtökön gyulladt tűz, ám azt egyelőre a szakértők sem tudják megmondani, mi okozhatta – számolt be WCPO hírcsatorna.

A tűzoltókat egy tízéves kisfiúnak köszönhetően riasztották a szomszédok, miután a gyerek az utcán sétálva füstöt látott szivárogni Ledfordék otthonából. A tragédia idején a házban Benen kívül testvére, édesanyja és a barátja tartózkodott, ők azonban még idejében meghallották a tűzjelzőt és sérülések nélkül ki tudtak menekülni az égő házból.


Kép forrása: Facebook / KTLA 5 News

A 33 éves Ben sajnos nem volt ilyen szerencsés. A fiatal férfi a tűzoltók feltételezése szerint kutyájával, Carmennel beszorult a pincébe, és hiába próbálta megmenteni őt az egyik szomszé, sajnos nem jutott be a házba. “Először a bejárati ajtón keresztül próbáltam bemenni, miután bentról sikításokat hallottam. Csak hogy a füst már olyan vastag volt, hogy egy méternél beljebb képtelenség volt bejutni.” A neve elhallgatását kérő férfi ezután megpróbálta a hátsó ajtót, de ott sem járt több sikerrel.

Ekkorra már a tűzoltók is a helyszínre érkeztek, akik azonnal megkezdték az oltást, de még nekik is hosszú percekbe telt, mire eljutottak Benhez. A fiatal férfire a pincében találtak rá eszméletlenül, testét kutyája, Carmen védte a saját testével. Mikor kihozták őket a pincéből, még mindketten éltek, ám Ben nem sokkal később, a kórházba szállítását követően belehalt a sérüléseibe.

Hűséges boxere, Carmen a férfi családja szerint jelenleg is az életéért küzd. “Lassabban gyógyul, mint ahogy azt az orvosok remélik. Egyelőre csak ötven százalék a valószínűsége annak, hogy életben marad” – nyilatkozta a hírcsatornának Ben édesanyja, Emily, aki azt is elmondta, az egész család imádkozik, hogy a boxer életben maradjon. “Ez a kutya volt a fiam mindene, muszáj túlélnie”- mondta, majd elárulta, Carment jelenleg oxigénkamrában tartják, intravénás folyadékokkal táplálják és mesterségesen lélegeztetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik