Élet-Stílus

“Terhesen” jött világra az újszülött kislány

újszülött inkubátorban (újszülött, inkubátor, )
újszülött inkubátorban (újszülött, inkubátor, )

Az orvosok döbbenetére újszülött páciensük testében két – egy 8 és egy 10 hetes – magzatot is találtak.

Az egész kórházat meglepte az a háromhetes kínai kislány, akiről nem sokkal a születése után derült ki, hogy “várandósan” jött a világra. Mindez az első vizsgálatokat követően derült ki, amikor az orvosai a gyermek testében két további magzatot is találtak. A szóban forgó “magzat a magzatban” jelenség noha nem ismeretlen az orvosok előtt, extrém ritkaságnak számít: 500 ezer terhességből mindössze egyet érint.

A foetus in foetu valójában nem igazi terhesség, és az orvosok szerint akkor fordulhat elő, ha az anyaméhben fejlődő embrió körbenövi az ikertestvérét. “Mivel orvosi képtelenség, hogy egy az anyaméhben fejlődő baba teherbe essen, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a kislány testében található 8 illetve 10 hetes magzatok a szülei gyermekei, amik a magzati fejlődés során jutottak a testébe” – magyarázták a hongkongi Queen Elizabeth Hospital orvosai.

Dr. Yu Kai-man nőgyógyász specialista, aki a szóban forgó kínai család gyermekét operálta, elmondta, az embrióknak részben kifejlődött már a gerincük, a mellkasuk, a lábuk és a karjuk is. Hozzátette a foetus in foetu jelenség ebben az esetben összefüggésben állhat azzal, hogy az anyának a terhességét megelőzően több abortusza is volt már.

A kislányt a diagnózis óta megoperálták, jól van és orvosa szerint néhány napon belül a kórházat is elhagyhatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik