Élet-Stílus

Ritka betegsége miatt már csak 100 orgazmusa maradt

A 34 éves férfi állítása szerint minden egyes orgazmusával azt kockáztatja, hogy soha többé nem lehet majd erekciója.

“Hiába voltam már vagy több tucat orvosnál ezzel a problémával, eddig sehol sem kaptam magyarázatot arra, ami velem történik” – kezdi a saját bevallása szerint 34 éves férfi a BroBible oldalán. A csak RLS-ként hivatkozott felhasználó elmondása szerint néhány éve vette észre, hogy valami nincs rendjén a szexuális életével.

Gyászolja a férfiasságát

Mint mondja, egészen a diagnózisáig aktív szexuális életet élt, és először azért ment orvoshoz, mert azt vette észre, hogy közösülés közben fájdalmai vannak. A vizsgálatok során kiderült, hogy a férfi nemi szervében az ejakuláció után megmagyarázhatatlan okból hegszövet képződik, ami orvosai szerint egy idő után megakadályozza majd, hogy erekciója legyen. “A legtöbb orvos idiopátiás, vagyis ismeretlen eredetű fibrózisként magyarázta a betegségemet. Vagyis pontosan tudják, mi történik velem, de hogy miért, arra még senki sem jött rá” – panaszolja, majd hozzáteszi, egyik orvosa még azt is közölte vele, hogy legfeljebb száz orgazmusa lehet még, mielőtt a hegszövet miatt képtelen lesz az erekcióra.

“A diagnózist követően hosszú hónapokig gyászoltam. Mára elfogadtam a sorsomat, de még mindig nem tudom, hogyan leszek képes együtt élni azzal a tudattal, hogy impotens vagyok” – írja a férfi, aki a posztban azt is elmondta, mikor legutolsó barátnője egy fülledt éjszaka során repetát kért tőle, pánikrohamot kapott. Attól félt ugyanis, hogy elpazarolja a meglévő lehetőségeit.”


Kép forrása: Thinkstock

Az orvosok szerint gyógyítható a betegség

A brit Daily Mail című lap, ahol felkapták RLS történetét, nem volt rest, és a férfi által leirtakkal megkerestek néhány urológus szaktekintélyt. Raj Persadot, a Bristol Royal Infirmary urológus professzorát, nem győzték meg az olvasottak.

Mint mondja, egy ilyen fiatal férfi esetében a hegképződésnek gyógyítható oka kell hogy legyen. “Nem tartom kizártnak, hogy pszichogenetikus okok állnak a tünetek hátterében, de az is meglehet, hogy Peyronie-betegséggel állunk szemben. Ez egy olyan – elsősorban a 40 évnél idősebb férfiakat érintő – megbetegedés, melynek hátterében a pénisz háti részében megjelenő kisebb-nagyobb csomók állnak” – mondja.

Hasonlóan vélekedett a leedsi oktató kórház urológusa, dr. Ian Eardley is, aki szerint valószínűtlen, hogy a férfi az orgazmusok miatt válna impotenssé. “Minden további nélkül elképzelhető, hogy egy rejtett betegség, vagy épp egy trauma hatására hegképződés menjen végbe a péniszben, ami akadályozza a szerv megfelelő vérellátását. Az azonban, hogy mindezt az ejakuláció okozza kizárt. Az egy teljesen más mechanizmus” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik