Élet-Stílus

A Google segítségével diagnosztizálta petefészekrákját

daganat(960x640).jpg (daganat, )
daganat(960x640).jpg (daganat, )

Hiába járt kínzó alhasi fájdalmával orvostól-orvosig, senki sem tudta megmondani, mi baja. Nem úgy az internet.

A 23 éves Sadie Rance azt mondja, csak mert nála bejött a dolog, senkit sem akar arra bíztatni, hogy orvos helyett inkább a nethez forduljon, vagy hogy készpénznek vegye, amit a Google-on olvas. “Én ezt megelőzően hónapokig jártam egyik orvostól a másikig. Eredmény nélkül. Nem szépítem, kétségbeestem, és bármit megadtam volna, hogy végre kiderüljön, mi bajom van.”Miután a petefészekrák tünetei pontosan illettek arra, amit érzett, Sadie a következő időpontban arra kérte orvosát, hogy tesztelje a betegségre.

“Mint kiderült, egészen addig eszükbe sem jutott az orvosaimnak, hogy rákom lehet. Csak úgy, mint édesanyám, akinek először hozakodtam elő a keresés eredményével, az orvosaim is sokáig legyintettek a dologra, mondván, egy ilyen fiatal és életerős lánynak kizárt dolog, hogy rákja legyen. Tévedtek. Mindannyian.” A tesztek ugyanis azt mutatták, Sadie-nek és a Google-nek van igaza: a kínzó hasfájást és a hetekig tartó székrekedést előrehaladott petefészekrák okozza.

 

“Kiderült, hogy előrehaladott, négyes stádiumú petefészekrákom van, ami megtámadta a környező szerveket is. Áttétett adott a vékonybelembe, a májamba, szívembe és a tüdőmbe is” – mondja a lány, akivel orvosa azt is közölte, hogy függetlenül attól elfogadja-e a kemoterápiát, vagy sem, egy, legfeljebb két éve van hátra.

“Persze igent mondtam a kezelésre, mert szerettem volna megadni magamnak a gyógyulás esélyét. A legtöbbet azonban mégis a családomnak és a Jasonnak köszönhetem” – mondja, majd elárulja, Jason, akibe még az egyetemen szeretett bele, a betegágya mellett kérte meg a kezét. “Rengeteg erőt adott, hogy tudtam, fontos vagyok nekik, és és szeretnek. A kedvükért igyekeztem én is megtartani az optimizmusomat.”

Sadie, aki jelenleg is kórházban fekszik, és kísérleti kezelésen vesz részt, azért vállalta, hogy az egész világ előtt beszél betegségéről, mert szeretné, ha mostantól egyetlen fiatalnak sem kellene várnia a helyes diagnózisra pusztán azért, mert fiatal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik