Élet-Stílus

Arra ébredt, hogy elfelejtette az anyanyelvét

A 94 éves nő agyvérzése után úgy tért magához, hogy folyékonyan beszél angolul. Az anyanyelvét viszont elfelejtette.

“A pályafutásom alatt sok mindennel találkoztam már, de ilyennel még sosem” – árulta el a 94 éves angoltanárnő 45 éves kezelőorvosa, majd hozzátette, sokáig abban se voltak biztosak, hogy az idős nő egyáltalán magához tér-e még egyáltalán. Az idős kínai asszony, Liu Jieyu családja elmondása szerint az éjszaka közepén lett rosszul. Mire fia rátalált, a nyugdíjas tanárnő eszméletlenül feküdt a földön.


Kép forrása: Shanghaiist

“Azonnal kórházba került, ahol az orvosok megállapították, hogy stroke-ja volt” – mondta a fiú. Az idős asszony szerencsére erősebbnek bizonyult betegségénél, és néhány nappal később magához tért. “Mikor kinyitotta a szemeit, lassú, de tökéletes angollal arról kezdett faggatni, hogy hol van, és mi történik vele” – magyarázta az asszony orvosa, Tao Hou, majd hozzátette, hamarosan az is kiderült betegéről, hogy elfelejtette az anyanyelvét.

 

“Hiába beszélt tökéletesen angolul, kínaiul egy szóra sem emlékezett. Hogy egyáltalán beszélni tudjunk vele, hivatni kellett egy orvost, aki beszél angolul” – tette hozzá. A kínai orvosok úgy vélik, a stroke hatására sérültek az asszony anyanyelvéért felelős agyterületei, ennek ellenére bíznak benne, hogy egy rövid rehabilitáció után betegük újra megtanul majd az anyanyelvén is kommunikálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik