Élet-Stílus

Magához tért a kómából, mielőtt lekapcsolták volna a gépekről

nagymama(960x640).jpg (nagymama, )
nagymama(960x640).jpg (nagymama, )

Az 56 éves asszony csak a vakszerencsének köszönheti, hogy még életben van.

Miután 12 napra mély kómába zuhant, és a javulás legkisebb jelét sem mutatta, Teri Richardson családja úgy döntött, elengedik őt. “Nem akartuk, hogy fájdalmai legyenek, hogy akarata ellenére, gépekkel tartsák életben. Épp ezért úgy döntöttünk, az lesz a legjobb, ha lekapcsoljuk őt a gépekről” – nyilatkozta az Omaha World-Herald kérdésére a nebraskai asszony legidősebb fia, Ryan. “Csupán néhány órán múlt, hogy erre végül nem került sor” – tette hozzá.


Képek forrása: GofundMe

Az ötszörös nagymama még tavaly december végén lett rosszul, azután, hogy napokig panaszkodott influenzaszerű tünetekre. “Senki nem gondolta, hogy a betegség miatt az élete is veszélybe kerülhet. Még az orvosa sem, akihez a biztonság kedvéért már a tünetek jelentkezésekor elment” – idézte fel a történteket Ryan, majd hozzátette, édesanyja állapota egyik pillanatról a másikra vált kritikussá. “Egyik percben még jól volt, aztán hirtelen elvesztette az eszméletét, és már úton volt az intenzív osztályra.”

A kórházban derült ki, hogy Teri A-típusos streptococcus fertőzés miatt toxikus sokk szindrómában szenved. “A szervezete képtelen volt feldolgozni a felszaporodott baktérium által kiválasztott toxinokat” – ezt már Teri kezelőorvosa, dr. Patrick McCarville mondta, aki azt is elárulta, a betegség miatt leállt az asszony veséje és mája is, emellett mind a négy végtagja elfeketedett. “Nem gondoltuk, hogy túlélheti a betegséget” – tette hozzá.

 

“Az orvosok közölték, hogy nincs remény, ekkor döntöttünk úgy apámmal, hogy lekapcsoljuk anyut a gépekről.” Ám órákkal azelőtt, hogy ezt megtehették volna, Teri váratlanul magához tért, és közölte, hogy élni akar. Még azután is erősködött, hogy orvosai közölték vele, a fertőzés miatt mind a négy végtagját el kell távolítaniuk. Az 56 éves nebraskai nagymama azóta átesett az amputációkon, és azt tervezi, hogy néhány hónap múlva újra járni, sőt vezetni fog. “Egy pillanatra nem adta fel, és ez erőt adott mindannyiunknak.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik