Élet-Stílus

Kígyómérget kapott botox helyett – lebénult az arca

kigyomereg(960x640).jpg (kígyóméreg)
kigyomereg(960x640).jpg (kígyóméreg)

A 38 éves nő egy évig nem mert emberek közé menni, miután botox helyett viperamérget fecskendeztek az arcába.

“Amikor a szemem környéke, a homlokom, majd az egész arcom feldagadt percekkel az injekció után, tudtam, hogy nagy baj van” – mondja a 38 éves ügyvédnő, aki egyévnyi lábadozás után most úgy döntött, bíróságra citálja az orvost, aki tönkretette az életét. “Azt mondta, az enyhe fájdalom és a duzzanat az eljárás után normális, majd hazaküldött. Órákig szenvedtem, míg végül nem bírtam tovább, és kórházba mentem.”


Kép forrása: news.com.au

A román ügyvédnő, Raluca Crisan ezt követően tudta meg, hogy kínzó fájdalmát és az arcbénulását nem a botox, hanem a viperaméreg okozza, amit az orvos tévedésből fecskendezett a bőre alá. “Kiderült, hogy a szert, amivel a ráncaimat próbálta meg eltüntetni, Kínából rendelte, és mivel a kezelési utasítás, sőt a feliratok nagy része is kínaiul volt a dobozon, fogalma sem volt, hogyan kell használni.”

 

Az ügyvédnő ezután azt is elpanaszolta, a méreg nyolc hónapra lebénította az arcizmait, sőt, még a könnycsatornáját is. “Naponta többször is csepegtetnem kellett a szemembe, máskülönben elviselhetetlen lett volna a fájdalom” – mondja, majd hozzáteszi, egy évig képtelen volt emberek közé menni, és most, az intenzív kezelés ellenére is, arcizmainak csupán 70%-át tudja használni. A viperaméreg egyébként néhány országban ma már sokkal népszerűbb ránctalanító szer, mint a botox. Ahhoz, hogy kiváltsa a megfelelő hatást ugyanis nem kell a bőr alá fecskendezni, már az is elég, ha a mérget tartalmazó kenőccsel bekenik a kezelni kívánt bőrfelületet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik