Élet-Stílus

14 évesen, saját apjától esett teherbe a bántalmazott lány

no(960x640).jpg (nő)
no(960x640).jpg (nő)

Miután az anya elhagyta a családot, a fiatal nő élete egyik napról a másikra pokollá változott.

 

“Még nem voltam nyolc, mikor anyám váratlanul úgy döntött, elhagy minket” – idézte fel élete egyik legmeghatározóbb eseményét Helen. A fiatal brit nő, akinek vezetéknevét saját kérésére – és személyazonosságának védelme érdekében – nem hozták nyilvánosságra, hosszas vívódás után döntött úgy, hogy kamera elé áll, és beszél rémálomba illő gyerekkoráról. Mindezt azért, hogy felhívja a figyelmet a családon belüli visszaélésekre, és a szexuális bántalmazásra.

Helen a napokban az ITV csatorna This Morning műsorában beszélt megrázó élményeiről, melyek elmondása szerint a mai napig hatással van az életre. “Anyám távozása után apám megbolondult. Hangokat kezdett hallani, üldözési mániája lett, azt hitte, hogy a boltokban vásárolható ételek és italok meg vannak mérgezve. Kenyéren és vizen tartott minket, mint az állatokat, és ha úgy volt kedve, rendszeresen vert minket, lányokat.” Mint kiderült, a férfi fiait nagyra tartotta, és ahelyett, hogy kegyetlenkedett volna velük, arra biztatta őket, hogy verjék a lánytestvéreiket.

“5 évvel anyám távozása után, a kínzás még kegyetlenebb lett. Onnantól kezdve apám nem csak vert, de elkezdett szexuálisan zaklatni. Igen, mondhattam volna nemet, kihívhattam volna a rendőrséget, de nem tettem. Kislány voltam, aki nem ismert semmi mást, csak ezt a borzalmat. Ő volt a főnök.” Helen 14 éves volt, mikor megtudta, gyermeket vár. “Elmondtam apámnak, aki kiborult. Üvöltött velem, hogy miért nem vigyáztam jobban. Jól meg is vert.”


Kép forrása: ITV

Miután megtudta, hogy Helen terhes, az apa utazgatni kezdett. “A legtöbb helyre engem is magával vitt, minden bizonnyal azért, hogy elvégeztethesse rajtam az abortuszt.” CSAkhogy, mint kiderült, a lány állapota annyira előrehaladott volt, hogy sehol sem vállalkoztak a terhesség megszakítására. “Végül megszültem Saraht, aki értelmet adott az életemnek. Onnantól kezdve minden megváltozott. Lett célom, ami erőt adott ahhoz, hogy szembe forduljak az apámmal.”

A most a harmincas évei elején járó nőnek végül még másfél év kellett ahhoz, hogy végleg otthagyja kegyetlen apját, és bántalmazás miatt feljelentse őt a rendőrségen. “Sose került börtönbe. A tárgyalás közben elrendelték az elmeorvosi vizsgálatát, és beszállították egy pszichiátriára. Itt halt meg végül.”

Helen, aki azt tervezte, lányának nem mondja el az igazságot a származásáról, később egy véletlen miatt kénytelen volt mindent bevallani. “Szerettem volna, ha Sarah megőrizheti a gyermeki ártatlanságát, amit tőlem apám elvett, de sajnos nem így alakult. Miután megtudta az igazat, egyidőre megszakította velem minden kapcsolatát. Egyedül akart túljutni a nehezén. Szerencsére ma már újra beszélünk, de még mindig nagyon hideg és távolságtartó. Sok időbe fog telni, mire megbocsát nekem.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik