Élet-Stílus

Hasznos tippek gyomorégés ellen

gyomorégés (gyomorégés, )
gyomorégés (gyomorégés, )
A gyomorégésre a legegyszerűbb egy gyógyszert bekapni, azonban ha valakinek rendszeresen ég a gyomra, akkor érdemes egy-két dolgot megváltoztatni a mindennapjaiban.

A legtöbbször az étkezések okozzák a gyomorégést, ha ugyanis teleesszük magunkat, akkor a gyomorban megnő a nyomás, a gyomorszáj nem képes megfelelően zárni, így a gyomorsav visszaszivároghat a nyelőcsőbe. Ha azonban többször eszünk kisebb mennyiségeket, nem terheljük túl a gyomrunkat. Arra is ügyeljünk, hogy a legnagyobb étkezés ne az esti legyen, a nagy vacsora ugyanis ugyanúgy gyomorégést okozhat.

Vigyázzunk a tüneteket kiváltó ételekkel!


Kép forrása: Thinkstock

Mindenkinél más okozhat gyomorégést, de vannak olyan ételek, amelyek nagyon gyakran okoznak kellemetlen tüneteket. Ezek közé tartozik a koffein, a csokoládé, a fűszeres ételek, a zsíros ételek, az olajban sült fogások, a citrusgyümölcsök, a nyers hagyma, a paradicsom, a vaj vagy a borsmenta. Ha sikerül megtalálnunk azokat az ételeket, amelyek kiváltják nálunk a gyomorégést, elég, ha azokat kerüljük.

Kerüljük az alkoholt!

Ha valaki túl sok alkoholt fogyaszt vagy rendszeresen iszik, annál gyakrabban alakulhat ki gyomorégés. Ennek hátterében az alkohol izomlazító hatása áll, mely miatt a gyomorszáj kevésbé lesz képes zárni, és így a gyomorsav visszaszivároghat a nyelőcsőbe.

Még többet szeretne tudni? Olvassa a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik