Élet-Stílus

Belehalt az influenzába egy ötéves kislány

keira driscoll (influenza, )
keira driscoll (influenza, )

A gyermek keringése egyik pillanatról a másikra állt le. Hiába kapott azonnal segítséget, az életét már nem tudták megmenteni.

Alig két nappal azután, hogy megjelentek nála az influenza első tünetei, szívelégtelenségben meghalt egy ötéves Las Vegas-i kislány. Szülei elmondása szerint, lányuknak, Keirának pénteken még semmi baja nem volt. “Életteli volt, hebrencs és szeleburdi, ahogy általában. Nem volt semmi jele annak, hogy beteg lenne” – idézte fel a FOX5 riporterének Keira édesapja, Patrick.

 

Két nappal később a kislány belázasodott. “Alig pár óra leforgása alatt rengeteget romlott az állapota. Először csak csúnyán köhögni kezdett, majd arra panaszkodott, hogy fáj a torka. A láz ezután jött.” A szülők másnap azonnal orvoshoz vitték a gyermeket, ahol megállapították, a kislány az influenza A-típusú vírussal fertőződött meg. “Nem aggódtunk, a lányunk ugyanis kapott védőoltást a vírus A-típusa ellen” – tette hozzá az apa.

Keira a lázra és a köhögésre fájdalom- és gyulladáscsillapító szereket kapott, ezt követően az orvosok hazaküldték. Csakhogy alig 24 órával később, a kislány keringése váratlanul összeomlott, a szíve pedig leállt. “Hiába érkeztek ki a mentők alig néhány perc alatt, nem tudtak rajta segíteni, pedig hosszú percekig próbálkoztak az újraélesztéssel.”

Az amerikai Járványügyi Központ adatai szerint szeptember 28-a óta Keira az 56. gyermekáldozata a mutálódott influenza A-vírusnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik