Élet-Stílus

14 gyermeket szült, miután közölték vele, hogy meddő

emma(960x640).jpg (nagymama, )
emma(960x640).jpg (nagymama, )

Egy gyermekkori betegség miatt évekig azt hitte, sosem lesz saját gyermeke. Tévedett.

A 88 éves Emma néni ma már csak alig-alig emlékszik azokra a bizonytalan évekre, mikor még azt hittem, sosem lesz saját családja. “Amikor először megkaptam a reumás lázat, kicsi gyerek voltam. Sokáig az se volt biztos, meggyógyulok, de sikerült. Kamaszkoromig még kétszer jött elő a betegség. Miután harmadszor is meggyógyultam, az orvosok közölték a szüleimmel, hogy a betegség miatt valószínűleg meddő lettem, és hogy sosem lehet majd gyerekem” – idézte fel a történteket az idős brit asszony a Mirror című lapnak.

Emma Derrick a rossz hírek ellenére sem tört le, és élte továbbb a fiatalok gondtalan életét, míg 16 évesen igent nem mondott szerelmének, Dennisnek. “A családom és persze a barátaim megdöbbentek, mikor bejelentettem, hogy férjhez megyek. Örültek, persze, de emellett aggódtak is. Féltek, hogy a házasságomat tönkreteszi majd, hogy nem szülhetek.”


Kép forrása: mirror.co.uk

A büszke nagymama ezután elárulta, először öt évvel az esküvője után esett teherbe. “Emlékszem, nem hittem a fülemnek, mikor az orvos közölte a hírt” – mondta, majd hozzátette, szinte minden nap fohászkodott gyermekáldásért. “El se mertem hinni, hogy a kérésem teljesült.” Az asszony ezután még 13 egészséges gyermeknek adott életet. “Minden egyes babának ugyanúgy örültem, hiszen évekig abban a tudatban éltem, hogy meddő vagyok. Minden terhesség azt bizonyította, hogy ez nem igaz.”

Emma, aki kamaszként még attól tartott, hogy egyedül öregszik majd meg, most egy legalább 150 fős család legidősebb tagja. “Megmondom őszintén, ma már nem tudom számon tartani, hány unokám és dédunokám született pontosan. Sok. Azt viszont tudom, hogy mindannyiukat éppen ugyanúgy szeretem.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik