Élet-Stílus

Nem engedik meghalni az agysérült kisfiút

kórház (kórház, )
kórház (kórház, )

A kétségbeesett szülők azután kérelmezték az eutanáziát, hogy gyermekük orvosa közölte velük: kizárt, hogy a fiuk valaha is felépül.

“Nem a mi hibánk, hogy nem teljesíthetjük a szülők kérését. Bárhová mennének ugyanezt a választ kapnák: az eutanázia az egész országban illegális” – védekezett a kínai, Anhui tartományban található kórház szóvivője azután, hogy az intézmény visszautasította egyéves betegük szüleinek, kegyes halálra vonatkozó kérvényét.

A kétségbeesett kínai szülők azután döntöttek úgy, hogy véget vetnek kisfiuk szenvedéseinek, hogy orvosuk közölte velük, “szinte semmi esély nincs arra, hogy gyermekük valaha felépül majd.” Az egy éves gyerek tavaly került kórházba súlyos agysérüléssel, azután, hogy egy szerencsétlen baleset miatt hosszú percekre oxigén nélkül maradt. “Becsípte a ruháját egy működő futószalag, és fojtogatni kezdte. Rengeteg időbe telt, mire végre ki tudtuk szabadítani, de már késő volt” – nyilatkozta a fiú édesapja, Xiong Zhengqing.


Kép forrása: Shanghaiist

A szülők azt is elmondták, gyermekük szíve és légzése legalább nyolc percig állt, miközben a futószalag fojtogatta. “Ezidő alatt visszafordíthatatlan károsodás érte az agyát” – ezt már a kisfiú kezelőorvosa, Jin Danqun mondja, aki a CRI nevű kínai portálnak elismerte, valóban kevés esély van arra, hogy páciense felépüljön. “Gépek tartják életben, a segítségük nélkül még önállóan lélegezni sem tud” – tette hozzá.

Nem Zhengqingék az egyetlen szülők, akik hiába kérvényezték az eutanáziát Kínában. Néhány hónappal ezelőtt egy olyan szülőpárt utasítottak vissza a hatóságok, akiknek kislánya előrehaladott rákban szenved, ami a szemét támadta meg. Ők azzal indokolták a kérésüket, hogy lányuknak erős fájdalmai vannak, és képtelenek tovább nézni, ahogy szenved.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik