Élet-Stílus

Mire figyeljen, ha gyrososnál ebédel?

langos(960x640).jpg (lángos)
langos(960x640).jpg (lángos)

Noha vásárlás előtt nem látunk be a színfalak mögé, a sok apró jel alapján eldönthetjük, megvesszük-e, megesszük-e az ételt.

Lássuk, a NÉBIH hivatalos termékteszt blogja, a szupermenta.blog.hu írása szerint, milyen a megbízható lángosos vagy éppenséggel gyrosos!

Egy jó lángosos környékén nem lehet átható, égett olajszagot érezni. Az erős, kellemetlen olajszagból arra következtethetünk, hogy a sütéshez használt olajat nem cserélik rendszeresen. A lángost a megbízható helyen mindig frissen készítik. Ha nem forró, hanem nyúlós, langyos lángost kapunk, az bizony már jó ideje kisült.

Nézzük meg, mit látunk a pulton: ott csak kis mennyiségű feltétet szabad tartani, tiszta edényben, s ahhoz csak a kiszolgáló személy nyúlhat. A többi feltétet, hozzávalót a hűtőszekrényben kell tárolni, hogy ne melegedjenek fel és ne szennyeződjenek.

A nyers gyros-nyárson baktériumok lehetnek, az ideális gyrossütő ezért gyakran mos kezet, aki a vendégeket kiszolgálja.

Szeretné tudni, még mire kell figyelnie? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik