Élet-Stílus

Az anya segítette világra ikreit a császármetszése után

ujszulott(960x640).jpg (újszülött, )
ujszulott(960x640).jpg (újszülött, )

A 41 éves nő azt szerette volna, ha újszülöttjeivel már az első pillanattól kezdve bensőséges a viszonya.

“Amikor néhány héttel a szülés előtt az orvosom váratlanul közölte velem, hogy nem engedélyezi, hogy az ikreimet természetes úton szüljem meg, összetörtem” – emlékszik vissza a 41 éves ausztrál édesanya, Gerri Wolfe. “Félreértés ne essék, nem ez lett volna az első császármetszésem: az elmúlt években öt gyermekemet is így szültem” – teszi hozzá.

“Miután kiderült, nincs más választásom, napokig sírtam” – mondta a – most már – tizenegy gyermekes büszke édesanya, akit az zaklatott fel ennyire, hogy az eljárást túlságosan sterilnek és személytelennek érezte. “Azt szerettem volna, ha az ikrekkel már a születésüket követő első másodpercekben bensőséges kapcsolatot alakíthatok ki, de pontosan tudtam, hogy a császármetszés során erre nincs lehetőségem” – idézte a nőt a Daily Mail című brit lap.


Kép forrása: Simone Harvey

Gerri sokáig töprengett a megoldáson, és végül néhány nappal a szülés előtt elő is vezette azt az orvosának. “Mikor közöltem vele, hogy a császármetszés után én szeretném világra segíteni a kicsiket, az szóhoz sem jutott a meglepetéstől. Aztán nemet mondott” – emlékszik vissza Gerri, majd elárulja, orvosa csak azután bólintott rá a kérésére, miután meggyőződött róla, hogy az eljárás nem sodorja veszélybe a babák életét.

A doktor egyébként a fertőzésveszélytől tartott leginkább. “Ki kellett találnunk, hogyan érinthetném meg őket anélkül, hogy baktériummal fertőzzem meg őket.” Az orvosok végül két gumikesztyűt húztak Gerrire: az egyiket a műtőbe érkezése után eltávolították, ezt követően ráparancsoltak az asszonyra, hogy ne érjen semmihez. “Legközelebb akkor használhattam a kezeimet, mikor az orvosok szóltak, hogy kihúzhatom a babákat.”

A megható pillanatot, ahogy az édesanya világra segíti saját lányait, Violetet és Matildát, Simone Harvey fotóművész örökítette meg. “Csodálatos élmény volt, el se tudom mondani, mekkora” – vallja be Gerri, aki az interújában azt is elmondta, férjével nem terveznek több gyermeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik