Élet-Stílus

Mahajan das (Pálok Péter)

Vaisnava (Krisna-hívő) lelkész

 

Budapesten születtem 1966-ban, gyermekkoromat Egerben töltöttem. Nagyszüleim segítségével már általános iskola előtt katolikus hittanoktatásban részesültem, így Istenről már egész kicsi koromban hallottam és próbáltam kapcsolatot is létesíteni Vele.

Gimnáziumi éveim alatt találkoztam a jógával, de a testi gyakorlatokon túl elsősorban a filozófiája érdekelt. Már akkor olvastam Baktay Ervin könyveit: a Szanátana Dharmát és a Mahábháratát.

1988-ban találkoztam először Krisna-hívőkkel egy barátom jóvoltából, aki akkor már több hónapja gyakorolta a bhakti-jógát. Voltak alapvető Istennel kapcsolatos kérdéseim, amiket minden vallás képviselőinek feltettem. A számomra legmegfelelőbb válaszokat a Krisna-hívőktől kaptam, ezért úgy döntöttem, én is elkezdem gyakorolni ezt a lelki folyamatot. 1990-ben létrehoztam egy közösséget Egerben, ami az ország első vidéki Krisna-tudatos közössége lett, ennek vezetését 2 éven át végeztem. Később 5 éven keresztül Nyugat-Magyarország felelős prédikátora voltam. 1996-ban megnősültem és a családosok számára létrehozott Krisna-völgybe költöztem feleségemmel. Itt az étteremben és a templomi imádatban vállaltam szolgálatot.

Több mint 10 év után Budapestre költöztünk a családommal. Itt a vegetáriánus étkezés propagálásába kezdtem, és sok sikeres főzőtanfolyamot tartottam. Két éve dolgozom az egyházi Társadalmi Kapcsolatok Irodáján, ezen belül pedig a vallásközi kapcsolatok kialakításával és ápolásával foglalkozom.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik