Élet-Stílus

Évi 45 millióért luxushajón él a nyugdíjas néni

Eladta a házát, azóta cirkálókon lakik: koszt, kvártély és táncpartner is a szolgáltatás része.

A 86 éves Lee Wachtstetter napjai nem úgy telnek, mint egy átlagos kortársáé. Az özvegy egykor Floridában lakott, férje halála óta azonban luxushajókon él.

Wachtstetter néni világ életében sokat utazott, házasságának 50 éve alatt közel kilencven hajóúton vett részt. Férje, halála előtt, azzal búcsúzott tőle, hogy nélküle is folytassa jó szokásukat – hajókázzon. És ő folytatta: 4 hektáros telkén álló 5 hálószobás házát eladta, és óceánjáró hajókon él; azóta körülbelül 15 világ körüli úton vett részt.

Három évet töltött a Hollande America nevű cirkálón, ám amikor beszüntették azt a szolgáltatást, hogy táncpartnert biztosítanak az esti mulatságokon, a néni úgy döntött, hajót vált. Merthogy ez a mániája: minden este vacsora után táncol a bálteremben.

Immár hetedik éve a Crystal Serenity nevű luxushajón tengeti napjait, ahol hódolhat e szenvedélyének, és a szolgáltatás keretében táncpartnert is biztosítanak számára. A cirkálón általában több mint ezer utas utazik (csak Lee nénivel ellentétben ők egy idő után leszállnak és hazamennek), emellett 655 alkalmazott (a legénység tagjai és egyéb munkatársak) szorgoskodik a fedélzeten – ők érthetően már családtagként kezelik a 87-ik évében járó hölgyet.

Wachtstetter néni nem mindig száll ki a szárazföldre, szereti a nyugalmat a majdnem üres hajón – meg aztán szinte mindenhol járt már: a bejárt országokat a századik óta nem is számolja. Gyerekeivel napi szinten tartja a kapcsolatot a laptopján; de amikor épp Miamiban köt ki a hajó, ahol a gyerekek laknak, mindig meglátogatja őket.

A hajón természetesen saját szobája van, a szolgáltatásokba a teljes ellátás (és a táncpartner) mellett filmvetítések, előadások, koktél partik és egyéb szórakoztató programok is beletartoznak. Lee néni számításai szerint idén körülbelül 164 ezer dollárjába (közel 45 millió forint) kerül a kaland.


Crystal Serenity. Fotó: Wikipedia/bert76

Ajánlott videó

Olvasói sztorik