Élet-Stílus

Alkoholistává tesz a sok munka

alkohol (alkohol, )
alkohol (alkohol, )

Minél többet dolgozunk, annál nagyobb az esélye annak, hogy többet iszunk a kelleténél - derül ki egy több mint 300 ezer embert bevonó finn tanulmányból.

A Finnish Institute of Occupational Health kutatóinak felmérése szerint akik több mint 48 órát dolgoznak hetente, 13 százalékkal nagyobb eséllyel isznak többet, mint azok, akik 48 óránál kevesebbet dolgoznak. “Hiába alacsony a kockázati tényező, az eredményekből az derül ki, hogy a magasabb munkaórák számát egyes emberek egészségtelen szokásokkal kompenzálják. Jelen esetben az ajánlott alkoholszintet túllépő mennyiséggel” – nyilatkozta Marianna Virtanen a tanulmány szerzője.


Kép forrása: Thinkstock

A kockázatteljes alkoholfogyasztás nők esetében heti 14, férfiak esetében heti 21 italnál több. Ha ennél többet iszunk meg, kifejezetten megemeljük esélyeinket a májproblémákkal, rákkal, stroke-kal, szív- és érrendszeri problémák kialakulásával kapcsolatban.

Virtanen szerint azok, akik többet fogyasztanak alkoholt, olyan munkahelyi problémákat próbálnak esélyesen orvosolni, mint a stressz, depresszió, kimerültség és az alvászavarok. Ugyanakkor hozzátette, a tanulmány csak összefüggést mutat az estékbe nyúló munkaórák és a kockázatteljes alkoholfogyasztás között.

Szeretne még többet tudni? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik