Élet-Stílus

Miért jó megházasodni és úgy is maradni?

házasság (házasság)
házasság (házasság)

Egy tanulmány javaslata szerint olyan házastársat kell keresni, aki egyben a legjobb barátunk is. Azt is eláruljuk, hogy miért!

A társadalomtudósok már korábban is megállapították, hogy a házasok boldogabbak, de az ok-okozati összefüggés még mindig nem tiszta: a házasság okoz boldogságot vagy a boldogabb emberek házasodnak nagyobb eséllyel?

A National Bureau of Economic Research új anyaga a házasság előtti boldogsági szinteket vizsgálta. Az eredmények azt mutatják: a házasság hoz boldogságot és elégedettséget az ember életébe, főként a legstresszesebb időszakokban, például az életközépi válság során. Emellett azonban más is kiderült. Kattintson a részletekért!


Kép forrása: Thinkstock

A Pew Research Center statisztikái szerint a mai fiatal felnőttek egynegyede nem fog megházasodni 2030-ig, a nemházasodás vagy az elválás pedig továbbra is a kevésbé iskolázott, rosszabbul kereső társadalmi csoportok sajátja, a stabil házasság ugyanis a felmérések szerint az iskolázott, jól kereső csoportokra jellemző, náluk a válás esélye is kisebb. A házasságban nem élők esetében viszont sokkal rosszabb boldogsági és sokkal magasabb stressz-szintekről számolhatunk be.

Szeretné tudni, hogy segíthet a házasság a nehéz életen is? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik