Élet-Stílus

Koldulni küldte 80 éves anyját, hogy új lakása lehessen

koldulas(960x640).jpg (koldulás, )
koldulas(960x640).jpg (koldulás, )

A lány szerint nincs abban semmi rendkívüli, hogy egy idős asszony a metsző hidegben órákat kéreget az utcán.

“Már mindegy neki, néhány év múlva úgyis meghal” – válaszolta a szívtelen kínai asszony a Beijing News riporterének arra a kérdésre, aggódik-e amiatt, hogy édesanyja esetleg megbetegszik a nagy hidegben. A kínai portál azután készített interjút a fiatalabb nővel, hogy anyját, egy 80 év körüli idős asszonyt napokon keresztül a hideg utcán látták koldulni. Mikor arról kérdezték, mire gyűjt, kiderült, hogy a lányának akar új lakást venni.


Kép forrása: Shanghaiist

Azt, ahogy az idős néni a lépcsőkre kucorodva pénzért rimánkodik, néhány járókelő videón is rögzítette, amit feltöltöttek az internetre. A felvétel azóta vírusszerűen terjed, a kommentelők többsége pedig elítéli az asszony lányát, amiért engedi az idős asszonyt, hogy a metsző hidegben a kedvéért tegye kockára az egészségét. A neve elhallgatását kérő fiatalabb nő azt mondta, nem érti, mindez miért baj. “Igen, az az álmom, hogy legyen egy saját lakásom. Talán törvénybe ütközik, ha meg szeretném válósítani?” – tette fel a kérdést.

Nos, ha az álom megvalósítása nem is, az mindenképpen, ahogy a kínai nő intézi a dolgot. A kommentelők nagy részénél is éppen az verte ki a biztosítékot, hogy a gyűjtést idős édesanyjával végezteti. “Remélem néhány év múlva a gyerekei éppen ugyanígy bánnak majd vele” – írta egyikük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik