Élet-Stílus

Tönkretette a posta a kis Petráék ünnepét

Mikulas-Farkas-Imre(8)(960x640).jpg (Mikulás, Farkas Imre, Mariann, télanyó)
Mikulas-Farkas-Imre(8)(960x640).jpg (Mikulás, Farkas Imre, Mariann, télanyó)

Most derült ki, hogy több gyerek azért nem találkozhatott a Mikulással Győrben, mert későn kapták meg a meghívót. A 44 napot késett levél tulajdonosának nagy meglepetésben volt része.

A Mikulás november 25-én postára adott levelét csak januárban kapta meg a 8 éves Tóth Petra – tudtuk meg magától a Mikulástól, akinél decemberben látogatóban jártunk Győrben és aki még a néma kisfiút is szóra bírta.

Farkas Imre elmondta, hogy a Mikulás Birodalom Alapítvány 25 éve szervezi a győri Mikulás ünnepséget a helyi nemzeti színházban. 2100 gyereket szoktak meghívni azok közül, akik írnak egy levelet és küldenek egy rajzot a Mikulásnak.

A kis Tóth Petra tavaly ősszel életében először írt levelet és nagyon várta a választ, de hiába, őt nem hívta meg a Mikulás. Édesanyja a Hír24-nek elmondta, hogy kislánya nagyon csalódott volt, de arra gondolt, hogy biztosan nagyon sokan jelentkeztek és Petra nem volt az első 2100 levélíró között. Amikor januárban mégis levél jött a Mikulástól, Petra anyukájának eszébe sem jutott, hogy abban a meghívó lehet az egy hónappal ezelőtti eseményre. Azt hitte, Petra örülni fog a különleges küldeménynek, de a gyerek sírva fakadt, amikor kibontotta a lejárt meghívót.

 

Az anyuka elpanaszolta ezt a Mikulásnak, aki elsőre felháborodott, majd úgy döntött, találkozik a kislánnyal.

Petrának ez nagy meglepetés volt.

„A nagy fiam ment érte iskolába és leszálltak a buszról a belvárosban. Azt hitte, suli után kicsit lent maradunk sétálni. Ahogy máskor is szoktuk.” – meséli az anyuka.

A Mikulás ott várta a kislányt a színháznál, hogy odaadja az elmaradt csomagot.

„Nagyon édes pofi volt – meséli Imre. Azt hitte, azért nem válaszolt neki a Mikulás, mert nem szereti őt, de most elsírta magát, hogy akkor mégiscsak szereti, ha eljött hozzá külön. Azt is mondta, ő is hozott nekem valamit. És átölelt.„

Nem Petra volt az egyetlen, aki az elkésett levél miatt nem találkozhatott a Mikulással tavaly decemberben. Voltak páran, akik csak pár nap csúszással kapták meg a meghívójukat, és más évben is voltak késve kézbesített levelek, de ez a 44 nap rekordnak számít. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik