Élet-Stílus

Gondolta volna? A nagy fenék egészséges!

fenek(960x640).jpg (fenék, )
fenek(960x640).jpg (fenék, )

Oxfordi kutatók szerint megvéd a magas koleszterinszinttől, a szívbetegségektől, sőt, a cukorbetegségtől is.

Bármilyen hihetetlen, 2014 egyik nagy visszatérője nem más, mint a méretes hátsó. Nem hiszi? Pedig így van. Elég, ha csak visszagondol arra, mivel robbantotta fel az internetet Kim Kardashian. Vagy arra, tulajdonképpen miért is olyan nagy szám Nicki Minaj Anaconda című száma, és miért őrült meg a világ, mikor kiderült, hogy J.Lo és Iggy Azalea közös projekten dolgozik.

Szóval a nagy fenék mostanság reneszánszát éli, és valószínűleg még csak a kezdet, pláne, ha megtudják, milyen tudományos eredményekkel rukkoltak most elő az oxfordi egyetem kutatói. A szakemberek nem kevesebbet állítanak, mint hogy a nagy fenék jót tesz az egészségnek. Az eredmények szerint olyan népbetegségnek számító kórokat előzhet meg, mint a magas koleszterinszint, néhány szívbetegség, és a cukorbetegség.

Hogy ez mégis hogyan lehetséges? A vizsgálatok szerint a testzsírnak, vagyis jobban mondva annak pontos elhelyezkedésének köszönhetően. Nem mindegy ugyanis, hogy a testzsír a has környékén, vagy a combokon és a fenék környékén gyűlik-e fel. „A csípőn és fenéken található plusz zsírmennyiség jó, a hason lévő viszont rossz” – fogalmazott Konstantinos Manolopoulos, a tanulmányt jegyző három kutató egyike.


Kép forrása: Facebook

A hasi elhízás káros zsírsavak termelődését eredményezi, amely hosszútávon gyulladásos jellegű megbetegedések kialakulásához vezethet. A csípő zsírszövetei viszont semlegesítik a káros zsírsavak májat és izmokat romboló tevékenységét. A felfedezéssel végre annak is lesz egy előnye, hogy a csípőn és fenéken található súlyfelesleg számít a legnehezebben ledolgozhatónak.

És, ha mindez nem lenne elég, arra utalóan is vannak bizonyítékok, hogy a nagy fenék szoros kapcsolatban áll az intelligenciával is. A fenék ugyanis növeli a szervezetben annak az Omega 3 zsírsavnak a szintjét, ami a tudósok szerint segíti az agy fejlődését. Igaz, a zsírsav az agy fejlődésére gyakorolt jótékony hatásait nem a fenék tulajdonosánál, hanem annak gyermekénél fejtik majd ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik