Élet-Stílus

Életképtelennek tartották az orvosok a tenyérnyi kisfiút

újszülött (újszülött, )
újszülött (újszülött, )

Ahelyett, hogy kisfia életéért küzdöttek volna, az orvosok arról győzködték a kismamát, hogy el kell vetetnie gyermekét.

“Életem egyik legrémisztőbb napja volt, amikor a terhességem 20. hetében váratlanul elfolyt a magzatvíz. Egész odáig ugyanis minden a legnagyobb rendben volt. Nem sokkal korábban voltunk a 20. heti ultrahangon, ahol kiderült, hogy kisfiút hordok a szívem alatt, semmi sem utalt arra, hogy a kicsinek, vagy nekem bármi bajunk lenne” – emlékszik vissza az egy évvel ezelőtti embert próbáló eseményekre Mhairy Morris.

A kismamához azonnal mentőt hívtak, ám még csak nem is sejthette, hogy a megpróbáltatások nagy része, még csak ezután következik majd. “Mikor megtudták, hogy a terhesség 20. hetében járok, az orvosok megpróbáltak meggyőzni arról, hogy a gyermekem életképtelen. Azt szajkózták, hogy rettenetes hibát követek el, ha nem egyezem bele az abortuszba, hiszen ezzel kockára teszem a saját életemet is.”


Képek forrása: metro.co.uk

Mhairy arra is pontosan emlékszik, hogy a döntésre mindössze öt percet kaptak férjével. “Pánikba estünk. Nem tudtuk, mi lenne a helyes döntés: az egyik felem hallgatni akart az orvosokra, de a másik felem mégis ellent mondott. Pontosan tudtam ugyanis, hogy a kisfiam teljesen egészséges.” Mhairy végül nemet mondott az orvosoknak, akik elmondása szerint a következő napokban hidegek és elutasítóak voltak vele és csak azt hajtogatták, makacsságával hibát követett el.

“Azt mondták, a szülés a következő 48 órában bármikor beindulhat, akkor pedig már nem lesz mit tenni. Ennek ellenére nem történt semmi. Vártunk. Egy héttel később hazaengedtek.” A szülés végül csak öt héttel később, a terhesség 25. hetében indult be újra. Mhairy és férje, Paul 80 mérföldet autóztak, hogy kisfiuk olyan kórházban jöhessen világra, ahol az újszülöttosztály fel van készülve az extrém koraszülött babák fogadására is.

 

“Jett végül a portsmouthi kórházban született, az előzmények ellenére teljesen egészségesen. Igaz, mindössze fél kilót nyomott és elfért egy felnőtt férfi tenyerében, de az első pillanattól kezdve biztos volt, hogy életerős kisfiú.” Mhairy elmondta, az orvosok felkészítették arra, hogy a koraszülés miatt kisfiának esetleg hosszú távú egészségügyi problémái lehetnek majd, de hamar kiderült, Jett teljesen egészséges. “Egy éves múlt, és pontosan akkora és úgy fejlődik, mint kortársai” – árulta el a büszke édesanya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik