Élet-Stílus

Nincs szomorúbb a vasútállomáson sorsára hagyott kutyánál

kutya(960x640).jpg (kutya, )
kutya(960x640).jpg (kutya, )

A kikötözött shar-pei mellé az egykori gazdi egy bőröndöt tett, amibe a kutya összes holmiját beledobálta.

Játék, fekhely, etető-itató tál, jutalomfalat: sebtiben ezeket csomagolta össze Kai nevű kutyájának az a szívtelen gazdi, aki a mai napon hagyta sorsára kutyáját egy skóciai vasútállomáson. A kutyára, egész pontosan a vonyítására a várakozó utasok figyeltek fel, majd mikor nyomát sem látták a gazdinak, értesítették az állatvédőket.

 

A skót állatvédő szervezet, az SPCA magához vette a kutyát, majd közleményt adott ki, miszerint függetlenül attól, hogy becsomagolta a kutya holmijait is, a gazdi súlyos hibát követett el, mikor sorsára hagyta kutyáját. “Azon vagyunk, hogy minél hamarabb megtaláljuk a felelőst.”

Az ügyben eljáró nyomozó, Stewart Taylor elmondta, a kutyában regisztrált chip volt. “A chipnek köszönhetően kiderült, hogy a shar-pei keveréket Kainak hívják, emellett megtaláltuk a kutya első tulajdonosát is, aki kérdésünkre elmondta, 2013-ban az interneten hirdetve adott túl a kutyán. Mint kiderült, egy család vásárolta meg.”

 

A nyomozó hozzátette, mivel az ilyen és ehhez hasonló tettek állatkínzásnak minősülnek, ezért a tulajdonos – amennyiben sikerül őt azonosítani – büntetésre számíthat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik