Élet-Stílus

Eladná fiát, hogy lánya meggyógyulhasson

anya(1)(960x640).jpg (anya, )
anya(1)(960x640).jpg (anya, )

A 29 éves anya annak a jelentkezőnek adja gyermekét, aki a legtöbbet ígéri érte.

“Nincs más választásunk. A lányunk halálos beteg, a gyógykezelése pedig minden vagyonunkat felemésztette. Az egyetlen módja, hogy pénzt szerezzünk a gyógyíttatására, ha eladom a kisfiunkat” – mondta a 29 éves nő, akit a napokban fotóztak le Kína keleti részén, miközben megpróbált vevőt találni kisfiának.

“Szó sincs arról, hogy őt ne szeretnénk annyira, mint a lányunkat. Pontosan ezért szerettem volna jó otthont, és szerető szülőket találni neki, hogy ezzel mindkét gyermekemnek megadjam a lehetőséget, hogy teljes életet élhessen” – tette hozzá Meng Xiangyan.

 

A család kálváriája Meng elmondása szerint tavaly augusztusban kezdődött, amikor az orvosok akut leukémiával diagnosztizálták a pár kislányát. “Egészen addig a pillanatig, mi voltunk a világ legboldogabb emberei. Volt egy csodás otthonunk, egy meseszép családunk, ikreink születtek – egy kisfiú és egy kislány. Mi mást kívánhattunk volna magunknak?” – emlékszik vissza az asszony, majd elárulja, lánya betegsége miatt a családnak minden létező vagyonát pénzzé kellett tennie.

“Eladtuk a lakást, a bútorokat, sőt, még a ruháink nagy részét is, de így sincs elég pénz a lányunk orvosságaira.” A család jelenleg egy alig 10 négyzetméteres albérletben húzza meg magát, ahol állandó gondot jelent még a fűtés és a melegvíz is. “Nem szeretném, ha a fiamnak ilyen környezetben kellene felnőnie, ezért döntöttünk úgy, hogy elárverezzük őt.”

 

Kínában egyébként nem ez a család az első, ahol ezzel a meglehetősen szokatlan módszerrel próbáltak készpénzhez jutni a kétségbeesett hozzátartozók. Néhány hete számoltunk be arról az asszonyról, aki újszülött kislányát próbálta áruba bocsátani, hogy ki tudja fizetni a munkahelyi baleset miatt megsérült férje kezelését. Az az eset szerencsésen végződött: miután az internet népe felkapta a történetet, elárasztották az adományok a rászoruló családot, akik így a baba elárverezése nélkül ki tudták fizetni a kórházi kezeléseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik