Élet-Stílus

Születendő gyermeke miatt mondott le az életmentő kezelésről – meghalt

kathy-taylor(960x640).jpg (rákbetegség, )
kathy-taylor(960x640).jpg (rákbetegség, )

A 34 éves amerikai nő a terhessége 26. hetében tudta meg, hogy halálos beteg. Óvni akarta kisfiát, ezért nem kért a gyógykezelésből.

A hatgyermekes édesanya, Kathy Taylor története tavaly júliusban járta be először a világot, miután kijelentette, visszautasítja a kezelést, mellyel az orvosok meghosszabbíthatták volna az életét. Mindezt azért, hogy megmentse meg nem született kisfiát, Luke-ot. A 34 éves asszony a terhesség 26. hetében járt, amikor megtudta, melanomában szenved.

Férje, Nathan szerint Kathy a diagnózist megelőzően sokat panaszkodott gyengeségre és rosszullétekre, de a tüneteket egytől egyig a terhesség számlájára írta. Orvoshoz is csak hosszas unszolás után volt hajlandó elmenni, ám ekkor már késő volt: a melanoma ritka és agresszív formája már szétterjedt a testében. “Az orvosok az azonnali kezelést sürgették, hogy az előtt megállítsák a betegséget, mielőtt eléri a máját, de Kathy megmakacsolta magát. Azt mondta, nem sodorja veszélybe születendő kisfiukat, csak hogy néhány nappal többet élhessen.”


Képek forrása: Brandon Taylor/Fundme.com

A kis Luke végül szeptember 11-én, 14 héttel a kiírt időpont előtt jött a világra, császármetszéssel. A kezelést megtagadó Kathy állapota addigra úgy leromlott, hogy orvosai azt jósolták, legfeljebb néhány nappal élheti túl kisfia születését. Csakhogy ezek után az asszony állapota javulni kezdett. “Még az orvosok sem hittek benne, de Kathy egy rövid időre visszanyerte az erejét, és újra tudott mosolyogni is.”

Két héttel a szülés után azonban komoly csapás érte a családot: Luke, egy bélrendszeri fertőzés következtében váratlanul meghalt. “Lesújtotta a fia halála, de erőt adott neki az öt közös gyermekünk, akik alig várták, hogy újra hazatérjünk” – mondta Nathan, majd hozzátette, az azóta eltelt hetekben azért imádkoztak közösen, hogy felesége megérhesse a karácsonyt.

 

“Az utolsó hetekben már rettenetes fájdalmai voltak, de ennek ellenére mosolygott. Azt szerette volna, ha az utolsó közös karácsonyunk különleges lesz” – árulta el a gyászoló férj. Kathy Taylor végül szilveszter éjjelén hunyt el, otthonában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik