Élet-Stílus

Három nap alatt belehalt az influenzába egy kislány

kislany(960x640).jpg (kislány, )
kislany(960x640).jpg (kislány, )

A hároméves Ayzlee karácsony másnapján betegedett meg. Hiába vitték szülei többször is orvoshoz, nem sokkal később meghalt.

A brit kislány gyászoló édesanyja, Amber McCarthy még most sem érti, hogy történhetett ilyen tragédia a kislányával. “Teljesen egészséges volt, megkapta az influenza elleni védőoltást is… Az egész annyira valószerűtlen” – nyilatkozta a The Des Moines Register című lapnak.


Képek forrása: Facebook

Amber ezután elmondta, lánya, Ayzlee karácsony másnapján még felszabadultan játszott testvéreivel a kertben. “A tünetek másnap kezdődtek” – emlékezett vissza az anya, majd hozzátette: “Ayzlee lábfájdalomra panaszkodott. Azt mondta, olyan erősen sajognak a lábai, hogy fel se bír állni.” Amber, aki maga is az egészségügyben dolgozik, azt mondja, az első tünetek jelentkezésekor még arra gyanakodott, hogy lánya talán felfázott, ettől függetlenül orvoshoz vitte a kicsit.

“Vírusfertőzést állapítottak meg, majd hazaküldtek minket azzal, hogy pótoljuk az elvesztett folyadék mennyiségét és csillapítsuk a gyerek lázát. Azt hittem, néhány nap elég, hogy Ayzlee újra egészséges legyen, és néhány óráig úgy tűnt, így is lesz.” Mint kiderült, a kislány másnap úgy tűnt, jobban van. “Jó étvággyal evett, és mesét nézett az ágyában fekve. Délutánra azonban megváltozott valami: Ayzlee csak meredt maga elé, mintha nem is köztünk lenne.”

 

Amber újra orvoshoz vitte lányát, ahol intravénás folyadékpótlást kapott. Innen később átszállították a Blank Gyerekkórházba. “Egész éjjel sírt. Azt mondta nagyon fáradt, de képtelen volt aludni. Körülbelül ekkortájt közölték velünk az orvosok, hogy Ayzlee szervezetében A és B-típusú influenzát is találtak.” A kislány megkapta a szükséges orvosságokat, de az állapota ennek ellenére tovább romlott. Másnap reggel leállt a szíve.

“Az orvosok sokáig próbálkoztak, mire vissza tudták őt hozni. Ekkor szóltak nekünk, hogy menjünk be hozzá és köszönjünk el. Néhány perccel ezután már nem élt.” – nyilatkozta Amber, aki szerint felfoghatatlan, hogy 2015-ben gyerekek halnak bele az influenzába.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik