Élet-Stílus

Az agyműtétje közepén ébredt egy 19 éves lány

iga-jasica(960x640).jpg (agyműtét)
iga-jasica(960x640).jpg (agyműtét)

Ám ahelyett, hogy pánikba esett volna, a fiatal lány arról faggatta orvosát, hogy sikerült az operáció.

Még a sokat látott katowicei sebészek is meglepődtek a közelmúltban, amikor decemberben az egyik agyműtét közepén egyszerűen felébredt a betegük és beszélni kezdett hozzájuk. A 19 éves lengyel lányt, Iga Jasicát aznap azért kellett megoperálni, mert nem sokkal korábban orvosai egy rosszindulatú daganatot találtak az agyában. “Az egyetlen reményem a gyógyulásra az volt, hogy az orvosoknak sikerül eltávolítaniuk a daganatot” – nyilatkozta a fiatal lány.


Kép forrása: Facebook

Ahhoz, hogy a műtét a katowicei központi kórházban sikeres lehessen, az orvosoknak el kellett távolítaniuk a fiatal lány koponyájának egy részét. “Ez volt az a pillanat, amikor a sebészem szerint magamhoz tértem” – nyilatkozta Iga, majd hozzátette, nem sok mindenre emlékszik. “A sebészem azt mondta, végig nagyon higgadt és nyugodt voltam. Állítólag először azt kérdeztem, hogy halad a műtét, majd a macskákról kezdtem beszélni, ami nem lep meg, mert imádom őket.”

Iga orvosai szerint az, ami a fiatal lánnyal a műtét közben történt, meglehetősen szokatlan jelenség. “Elképzelhető, hogy a beavatkozás működésbe hozta a neuronokat, a beteg pedig ettől visszanyerte az eszméletét, ám ennél sokkal valószínűbb, hogy az altatás során történt hiba”- nyilatkozta a kórház szóvivője, majd hozzátette, minél hamarabb igyekeznek majd kivizsgálni az esetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik