Élet-Stílus

51 évet élt egy autóalkatrésszel a testében

A közel húsz centis test egy baleset után ékelődött az idős férfi alkarájba. Azt mondja, egész eddig nem is érezte, hogy ott van.

A 75 éves illinoisi férfi saját bevallása szerint most is csak a felesége unszolására ment orvoshoz, miután egy ideje szokatlan fájdalmat érzett az alkarjában. Néhány rutinvizsgálat után kiderült, hogy Arthur Lampitt tüneteit egy, az alkarjába ékelődött, körülbelül 17 centis tárgy okozza, ami feltehetően a férfi 51 évvel korábbi autóbalesete során került oda.

Szerdán egy 45 percig tartó operáció keretében az orvosoknak sikerült eltávolítaniuk az idegen testet, amiről kiderült, hogy egy 1963-as T-bird irányjelző karja. “Egyáltalán nem csodálom, hogy a baleset után az orvosok nem a karomra összpontosítottak” – árulta el az idős férfi, majd hozzátette, miután autójával egy kamionnak ütközött, eltört a csípője és súlyos belső sérüléseket szenvedett. “Össze-vissza voltam törve. Az orvosoknak volt jobb dolga is, mint a kezemmel foglalkozni.”

Így történhetett, hogy az irányjelző Arthur testében marad több mint 50 évre. “Mivel semmilyen panaszt nem okozott, ezért nem is sürgettem az operációt” – mondja a 75 éves nagypapa, majd hozzáteszi, 10 évvel ezelőtt vált világossá, hogy egy idegen test van az alkarjában. “A fémdetektor csipogni kezdett, mikor átmentem alatta, ez ütött szöget a fejembe.” A férfi ezután előszedte a T-bird roncsairól készült felvételeket, és észrevette, hogy az egyik irányjelző kar hiányzik.”

“Az orvosok azt mondták, azért nem éreztem semmilyen jelét annak, hogy a testemben van, mert betokosodott. Azért döntöttem úgy, hogy megszabadulok tőle, mert egy ideje kellemetlen fájdalmat éreztem a karomban.” Arra a kérdésre, hogy mit csinál majd a kioperált tárggyal, Arthur azt válaszolta: “Talán kulcstartót készíttetek belőle, hogy ezután is mindig nálam lehessen. Majd kitalálok valamit.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik