Élet-Stílus

Vodkát reggelizett és napi 5 liter bort ivott – belehalt

alkohol(960x640).jpg (alkohol)
alkohol(960x640).jpg (alkohol)

A kétgyermekes édesanya legnagyobb vágya az volt, hogy legyőzze függőségét. Kudarcot vallott.

Hiába határozta el élete során többször is, hogy egyszer és mindenkorra szakít az alkohollal, Vicky White mindig csak ideiglenes győzelmet aratott függősége fölött, és több kevesebb idő után újra a pohár után nyúlt. A kétgyermekes édesanya néhány héttel karácsony előtt, végül egy olyan májelégtelenség következtében halt meg, amit a túlzásba vitt ivás váltott ki. Mindössze 38 éves volt.

Gyászoló párja, Steve Hugh a Daily Mail című brit lapnak azt mondta, képtelen haragudni szerelmére, még akkor sem, ha az asszony halála előtt többször is elismerte neki, nem elég erős ahhoz, hogy lemondjon az italról. “Hatalmas ürességet, és végtelen szomorúságot érzek, ha rá gondolok” – mondta, majd hozzátette, azért vállalta az interjút, hogy Vicky történetén keresztül elrettentő példát állítson az alkohol pusztító hatásairól.


Kép forrása: Daily Mail

Steve az interjúban elmondta, Vicky 13 éves volt, mikor inni kezdett. “Jó családból származott, és remek kapcsolata volt a szüleivel, épp ezért ő maga is meglepődött, mikor 18 éves korára azt vette észre, már nem telik el úgy este, hogy ne nézne a pohár fenekére.” A fiatal nő ezután főiskolára ment, ahol a függősége tovább mélyült: “Akkor már nem csak este, hanem napközben is ivott. Naponta több liter bort, hozzá pedig vodkát tüntetett el” – mondja Steve, aki szerint Vicky életében az első fordulópontot fia születése jelentette.

“Röviddel azután, hogy megtudta, gyermeket vár, Vicky felhagyott az ivással. Hosszú hónapokig tiszta maradt, ám a gyerekneveléssel járó stressz miatt újra az üveg után nyúlt. Pontosan tudta, hogy ez így nem normális, és megpróbált uralkodni magán, sőt segítséget is kért, de végül mindig visszaesett. A legnagyobb vágya, hogy tiszta életet élhessen, végül sosem teljesült.”

Steve azt mondja, Vicky az elmúlt 10 évben kétszer próbálta meg letenni az italt: először kislánya, Mia születésekor, majd azután, hogy megtudta, hogy beteg. “Gyógyszert írtak fel neki, ami egy ideig úgy tűnt, segíteni fog, de aztán két héttel a halála előtt valami megtört benne. Túl azon, hogy újra inni kezdett, úgy döntött, nem vesz be több gyógyszert. A mája végül nem bírta; feladta, és ő meghalt” – mondja a férfi, aki bízik benne, hogy párja története sokakat buzdít majd arra, hogy elszántabban akarjon tiszta maradni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik