Élet-Stílus

Sosem válna szét a világ legidősebb sziámi ikerpárja

63 éve életük minden egyes pillanatát együtt töltik, mégsem unták még meg egymást.

Mindössze néhány hete annak, hogy az amerikai sziámi ikerpár, Ronnie és Donnie Galyon 63 éves lett. Az ikrek közös születésnapja nagy boldogság volt a családnak, hiszen egyikük sem gondolta volna, hogy ilyen szép kort élnek majd meg. “Miután megszülettek az orvosok azt mondták, nem fognak sokáig élni” – idézte a Daily Mail című brit lap az ikrek 11 évvel fiatalabb öccsét, Jimet.

Szerencsére Ronnie és Donnie alaposan rácáfolt az orvosokra, sőt, azzal, hogy betöltötték a 63. életévüket, megszerezték a világ leghosszabb életű ikerpárjának járó Guinness-rekordot is. Mint kiderült, Galyonék ezzel egy több mint hetven éves rekordot adtak át a feledésnek: egész eddig ugyanis az az 1877-ben született olasz ikerpár élt a leghosszabb ideig, akik nem sokkal a 63. születésnapjuk előtt haltak meg.

Ronnie és Donnie öccse, Jim a Mlive.com című oldalnak elmondta, testvérei szerencsére az orvosok jóslatai ellenére jó egészségnek örvendenek. “Legutóbb 2010-ben volt számottevőnek nevezhető egészségügyi problémájuk: Ronnie akkor elkapott egy komolyabb vírusfertőzést, ami miatt vérrögök keletkeztek a tüdejében. Először nagyon megijedtünk, de szerencsére Ronnie jól reagált a kezelésekre, és nem sokkal később meg is gyógyult” – mondta Jim.

Szülinapjuk alkalmából, no meg, hogy frissen tartsák magukat, az újsütetű Guinness-rekorderek meglátogatták Disney World-ot és a Busch Gardenst. “Bár a rekordról szóló hivatalos okiratot még nem kapták meg, már most úgy viselkednek, mint a sztárok. Nagyon élvezik, hogy újra körülöttük forog a világ” – tette hozzá Jim, majd elárulta, testvérei sokáig vándorcirkuszokban szórakoztatták a közönséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik