Élet-Stílus

Borravaló helyett autót kapott a pincérnő

pincerno(960x640).jpg (pincérnő, )
pincerno(960x640).jpg (pincérnő, )

Hiába vágyott évek óta rá, a 47 éves nőnek nem volt elég pénze arra, hogy saját autót vegyen.

Azután, hogy 2006-ban állást kapott az észak-karolinai Bruegger’s Bagelsben, az akkor 41 éves Shirley Ratliff elhatározta, amint elég pénzt tett félre, megveszi élete első autóját. Csakhogy az élet közbe szólt: nem sokkal később méhnyakrákkal diagnosztizálták, így a megtakarításait végül nem autóra, hanem orvosi kezelésekre költötte.

“Borzasztóan nehéz időszak volt” – emlékezett vissza a most 47 éves pincérnő, majd hozzátette, a történtek nem csak anyagilag, hanem lelkileg is nagyon megviselték. “Az elmúlt években sokszor eszembe jutott, hogy milyen jó lenne, ha én is járhatnék autóval dolgozni, mint a kollégáim, de végül mindig elhessegettem a gondolatot és maradtam a sétánál. Annyi minden történhet az emberrel, nem árt, ha van egy kis tartaléka inkább.”

Mikor a WNCN-nek nyilatkozott, Shirley még nem is sejtette, hogy kollégái és törzsvendégei idén karácsonykor olyan ajándékkal lepik majd meg, amit egyhamar nem fog elfelejteni. Egyik leghűségesebb vendége, David Burton nem sokkal karácsony előtt egy 1500 dolláros, 1992-es évjáratú autót vásárolt neki. “Megkértem a kollégáit és még néhány vendéget, hogy szálljanak be a költségekbe, és meglepetésemre, azonnal igent mondtak. Még a szemük se rebbent” – mondta a férfi, akit megérintett az asszony története.

Miután átadták neki az autót, Shirley könnyekben tört ki. Az ajándékozásról megható videó is készült, íme:

“Meg akartuk mutatni neki, milyen sokat jelent számunkra. Minden nap itt reggelizünk, de még soha nem volt olyan, hogy Shirley ne mosolyogva és viccelődve fogadott volna bennünket. Meg akartuk neki hálálni a kedvességét” – indokolták nagylelkűségüket a törzsvendégek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik