Élet-Stílus

A templom ajtajában hiúsult meg az esküvő

A menyasszony, a vőlegény és az egész pécsi násznép a könnyeivel küszködött, amikor a pap az utolsó pillanatban közölte velük, hogy mégsem lesz esküvő, mert a nőnek már volt egy válása. Egy másik pap azóta összeadta őket.

Hivatalos lepecsételt házassági engedéllyel (és egy nagy násznéppel) is rendelkezett az a pécsi pár, akiknek a templomi esküvő előtt pár órával mondta meg az eskető pap, hogy nem tarthatják meg mégsem a mennyegzőt, mert a nőnek már volt egy korábbi házassága – írja a bama.hu.

A pár leveléből, amelyet a baranyai portálnak írtak, az derül ki, hogy ők már korábban többször is jelezték, volt egy válása a menyasszonynak. “Több ízben, a lelki felkészítő beszélgetéseken és a hivatalos házassági engedély kiadásakor is biztosították a jegyeseket, hogy mivel a menyasszony előző házassága polgárilag köttetett, egyházi esküvő nem volt, ráadásul azt a korábbi házasságot már hivatalosan, polgárjogilag érvénytelenítették, ezért a mostani templomi esketésnek nincs semmilyen akadálya” – írják.

Mindezek ellenére közvetlenül az esküvő előtt, amikor a templom már feldíszítve állt, a rokonság egyes tagjai több száz kilométeres távolságból megérkeztek, a kis koszorúslányok izgatottan várták a jeles eseményt, csakúgy, mint a fiatal pár életük legfontosabb napját, az eskető pap megtagadta a jegyespár összeadását – szól a levél. 

A pár azóta Budapesten, bíborosi engedéllyel összeházasodott. A baranyai portál által megkérdezett ügyvéd szerint polgári pert is indíthatnának az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik