Élet-Stílus

Még meg sem született, mikor kiderült, hogy rákja van

jenna(960x640).jpg (jenna)
jenna(960x640).jpg (jenna)

Első karácsonyát ünnepelte a brit csodababa, akit hetekkel születése előtt diagnosztizáltak rosszindulatú daganattal.

Még nincs egy éves, mindössze kilenc hónapos, ám a mosolygós kislány, Jenna máris több dolgon ment keresztül, mint egy felnőtt. Közvetlenül születése uátn életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani, ezt követően pedig heteken át tartó, agresszív kemoterápiás kezelést kapott, hogy legyőzhesse a rákot, ami még a születése előtt fejlődött a szervezetében.


Kép forrása: Daily Mail

Jenna édesanyja, Lisa a várandósság 32. hetében tudta meg, hogy születendő kislányával valami baj van. “Napokig csak sírni tudtam” – emlékezett vissza a Daily Mail című brit lapnak a kislány édesanyja, majd hozzátette, őt is és férjét is sokkolta, mikor az orvosok közölték velük, hogy születendő gyermekük rákos. “Azt se tudták megmondani, egyáltalán túlélheti-e a betegséget” – mondja az anya.

Jenna végül két héttel később, a várandósság 34. hetében jött a világra egy teniszlabdányi daganattal a torkán. “Még szinte meg sem született, máris műteniük kellett őt az orvosoknak: egy lyukat kellett fúrniuk a légcsövébe, hogy kaphasson levegőt. Ezt követően az intenzív osztályra, majd újra műteni vitték: ezúttal azért, hogy eltávolítsák a nyakáról a daganatot. Kemoterápiát kapott és most úgy néz ki, sikerült legyőznie a betegséget” – meséli a büszke anya.

 

Lisa elmondta azt is, hogy nagyon büszke lányára, és reméli, hogy ha felnő, ebből az egészből semmire sem emlékszik majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik