Élet-Stílus

Fia miatt negyven éve nem szedte le a karácsonyfát

A 89 éves apa arra vár, hogy legidősebb gyermeke, aki még Vietnamban sérült meg, végre hazatérjen.

A hatgyermekes, wausaui édesapa, Neil Olson alig 50 éves volt, mikor 1974 karácsonyán két legidősebb fiát el kellett engednie a háborúba. “Pontosan emlékszem mindenre, mintha csak tegnap lett volna. Közvetlenül azután indultak, hogy közösen feldíszítettük a fát…” – mondta a Wausau Daily Herald című lapnak a ma már 89 éves férfi. “Ahogy láttam őket távolodni, megfogadtam, hogy legközelebb akkor szedem le a karácsonyfát, mikor mind a hat gyermekem újra együtt van” – tette hozzá.


Képek forrása: Wausau Daily Herald

Csakhogy Neil legidősebb gyermeke még abban az évben súlyos sebet szerzett és lebénult. Emiatt az elmúlt negyven évben nem járt a Washingtonban lévő Wausau városában, édesapja hiába várja minden évben. “Szoktunk beszélni telefonon, de az nem ugyanaz” – mondja az apa, majd hozzáteszi, fia állapota nem teszi lehetővé, hogy nagy távolságokat utazzon. Neil ennek ellenére igyekszik optimista maradni, és bízik abban, hogy egy szép napon újra találkozik majd gyermekével.

 

“Az ígéretemhez azóta is tartom magam, a fát pedig még most sem szedtem le. Az elmúlt negyven évben a lakás szerves részévé vált, és nehezemre esne csak úgy lebontani” – mondja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik