Élet-Stílus

Az utcán próbálta eladni újszülött lányát az anya

kina(960x640).jpg (kína, )
kina(960x640).jpg (kína, )

A kétségbeesett nő azt mondja, csak így tudott pénzt szerezni férje kórházi kezeléséhez.

A negyvenes éveiben járó, neve elhallgatását kérő kínai asszony azután döntött a nem mindennapi árverés mellett, hogy férjét, Zhou Guixinget december elején súlyos baleset érte. A férfi épp egy emeletes ház építkezésén dolgozott, amikor a szerencsétlenség történt: rosszul lépett és kizuhant a harmadik emeletről.


Képek forrása: Shanghaiist

Szerencsére még időben orvosi segítséget kapott, így meg tudták menteni az életét, ám a többszörös törések és belső sérülései miatt egyelőre állandó kórházi kezelésre szorul. „A baleset után a főnököm megígérte, hogy a cég minden kórházi költségemet fedezi majd, ám néhány nap múlva, amikor a részletekről szerettem volna egyeztetni vele, már nem tudtam őt elérni” – panaszolja az asszony, aki a családi kassza kiürülése után, végül kétségbeesett lépésre szánta el magát.

Néhány hónapos kislányával kiült az utcára, majd fennhangon árulni kezdte a gyermeket. „Ez volt az egyetlen megoldás, hogy minél hamarabb pénzhez juthassunk” – magyarázta, majd elárulta, nem is remélte, hogy tette ilyen sok ember figyelmét felkelti majd. Pedig így lett. A gyermekét áruló asszony története futótűzként terjedt a kínai sajtóban és a közösségi oldalakon, és szinte azonnal elkezdtek özönleni az adományok is.

 

„Mostanra több mint 1,27 millió jüan gyűlt össze, ami túl sok nekünk” – ezt már Zhou Guixing nyilatkozta a kínai Sina Newsnak. A férfi azt is elmondta, a pénz egy részét visszajuttatják a kínai embereknek: 600 ezer jüannal támogatják a helyi jótékonysági szervezeteket, további 500 ezerrel pedig a Vörös Kereszt munkáját. „Amint kiengednek a kórházból, a bankba is elmegyek, hogy megszüntethessem a számlámat. Ez az egyetlen módja, hogy megakadályozzam az embereket a további adományozásban. Már így is túl sokat segítettek” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik