Élet-Stílus

Ha levélben köszöni meg az ajándékot, jövőre drágábbat kap

Erre derített fényt egy brit kutatás. Aki viszont nem vette a fáradságot az írásos köszönetre, jövőre lehet, hogy semmit nem kap.

A brit királyi posta és az egyik legpatinásabb brit etikett-tanácsadó cég, az 1769-ben alapított Debrett’s pénteken közzétett kutatása kimutatta, hogy az ajándékozók 80 százaléka a következő karácsonyon átlagosan 20 fonttal drágább ajándékot vesz azoknak, akik az idei kedvességet köszönőlevéllel hálálják meg. A britek több mint fele viszont az ideinél tíz fonttal olcsóbb ajándékot ad jövőre azon szeretteinek, akik az idén nem vették a fáradságot írásos köszönetre. Húsz százalékuk pedig annyira megsértődik ezen, hogy soha többé nem ad semmit karácsonyra.

A felmérés szerint az időzítésre sem árt odafigyelni, a megkérdezettek 60 százaléka úgy véli, hogy ha a levél két héttel karácsony után érkezik meg, az már túl késő. A Debrett’s etikett-tanácsadója az eredményekhez hozzátette: a kézzel írott levélnek a mai korban különösen örülnek a címzettek. A karácsonyi köszönőleveleket január első napjaiban illik feladni – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik